Je hebt een baan of school of allebei, een relatie, een of twee (of tien) hobby’s, familie, huisdieren, verplichtingen zoals schoonmaken, social media en ga zo maar door. Er zitten maar 24 uren in een dag, maar soms zou je willen dat je er meer had om alles bij te kunnen houden. Het leven kan stressvol zijn en laten wij nu net een aantal manieren gevonden hebben om je te verlossen van een deel van de stress.

1. Drink groene thee

Groene thee is goed voor je en niet alleen voor je stoelgang. Groene thee bevat een bepaalde stof met de naam L – Theanine en laat dit stofje nu net zorgen voor rust en ontspanning. Naast rust werkt groene thee ook nog eens tegen verschillende ziektes. Grijp dus naar de theepot en drink groene thee in tijden van spanning.

2. Lach

Lachen verlicht de pijn en zelfs een nep lach zorgt ervoor dat je je gelukkiger gaat voelen. Bij lachen komt namelijk endorfine, dopamine en serotonine vrij, dit zegt ons niet zoveel, maar het is in ieder geval positief. Kijk dus alle filmpjes op YouTube die een lach op jouw gezicht toveren en voel de stress uit je lichaam gaan.

3. Eet een stukje pure chocolade

Natuurlijk hebben wij vrouwen geen reden nodig om chocolade te eten, maar als het ook nog zorgt voor het verminderen van stress, dan hebben we ook nog eens een goede reden om het te doen.

4. Muziek

Meestal als je je even wil afzonderen van de grote wereld, dan doe je oordopjes in en zet je een muziekje op. Vooral klassieke muziek heeft een kalmerend effect.

5. Kauwgum

Kauwgum kauwen zorgt ervoor dat jouw stressniveau afneemt en dat al na een paar minuten.  Kauwgum zorgt er namelijk voor dat het stress hormoon cortisol afneemt.

6. Ruik aan een citroen

Dit is misschien een heel onverwachte stressverlichter, maar de geur van citroen zorgt ervoor dat je minder stress voelt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je stemmingswisselingen verbeteren.

7. Tellen

Het klinkt simpel en dat is het gelukkig ook. Tel rustig van één tot tien en terug van tien naar één. Door je te richten op je ademhaling en op het herhalen van de nummers zorg je ervoor dat je stressvolle gedachten uit je hoofd band.