De dagen worden weer kouder en de weerstand gaat bij de meeste mensen omlaag. Een duidelijk teken dat de griep eraan zit te komen. Wij zitten er absoluut niet op te wachten om ziek te worden en willen het liefst de griep voorkomen. Maar hoe kan je de griep voorkomen? Wij hebben een aantal efficiënte tips op een rij gezet.

Beginnende griep voorkomen

#1 Voldoende rust

Hoe voorkom ik griep? Zorg ervoor dat je jouw weerstand zo goed mogelijk op pijl houdt! Voldoende rust en slaap spelen hier een grote rol in. Wanneer je jezelf voorbij loopt en veel te druk bent, ben jij vatbaarder voor een griepje. Las daarom voldoende me-time voor jezelf in en besef dat het niet erg is als je een keer ergens “nee” op zegt.

#2 Verschoon je bed regelmatig

Je kunt jezelf onder andere beschermen tegen de griep door regelmatig je bed te verschonen. Zonder dat je het weet, bevinden er zich veel bacteriën tussen jouw lakens. En dan met name je kussensloop is erg belangrijk omdat je via daar de meeste bacteriën opneemt. Verschoon daarom iedere week je lakens om bijvoorbeeld ook een besmetting op een verkoudheid te voorkomen.

#3 Gezonde voeding

De griep voorkomen wordt een appeltje-eitje wanneer je een gezonde voeding aanhoudt. Voldoende vitamines en vezels zorgen ervoor dat jouw weerstand goed blijft en daardoor minder snel ziek wordt. Eet met name veel fruit en groeten waar veel vitamine C in zit. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van witte bloedlichaampjes en deze helpen eraan mee om een virus te bestrijden.

#4 Goede hygiëne

Opkomende griep voorkomen doe je door onder andere regelmatig je handen te wassen. Je bent het snelst vatbaar voor een virus wanneer je jezelf niet goed wast. De hele dag door kom jij in aanmerking met ontzettend veel bacteriën. Denk aan iedereen met wie je de hand hebt geschut, deurklinken, computer toetsenborden en zo ga maar door. Stop daarom altijd een tube desinfecterende handgel in je tas om je door de dag heen te verschonen.

#5 Jezelf warm kleden

Wat te doen om griep te voorkomen? Kleed je dik en warm aan op koude dagen. Wanneer het buiten fris is, verbruikt jouw lichaam meer energie om zichzelf op te warmen. Daarnaast heeft jouw lichaam ook veel energie nodig om virussen te bestrijden. Om het jouw lichaam zo makkelijk mogelijk te maken, is het belangrijk om je zo warm mogelijk al aan te kleden.

#6 Voldoende buitenlucht

Tips om griep te voorkomen? Zorg voor voldoende buitenlucht. Wanneer je naar buiten gaat krijg je voldoende vitamine D binnen door het natuurlijke daglicht. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij je woon- en slaapruimten goed ventileert. Door je huis dagelijks te luchten ruilen de bacteriën en andere ongezonde stoffen zich in voor schone lucht.

#7 Papieren zakdoekjes

Om beginnende griep te voorkomen kan je het beste papieren zakdoekjes gebruiken in plaats van een stoffen doek, die je meerdere keren gebruikt. In een stoffen doek bevinden zich ontzettend veel bacteriën waardoor je eerder een griepje oploopt.