We kunnen er niet meer omheen dat de herfst nu echt weer is begonnen. De dagen worden korter en het is alweer zover dat we moeten krabben in de ochtend. Heb jij ook alweer last van deze koude dagen en vraag jij je af hoe je het weer warm kan krijgen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

Hoe krijg je het snel warm?

#1 Bepaald soort kleding

Wanneer we het koud hebben, trekken we vaak de eerste beste trui die we kunnen vinden uit de kast. Maar wist jij al dat er een aantal stoffen zijn die er juist voor zorgen dat jij koud blijft? Katoen bijvoorbeeld is een stof die vocht vasthoudt. Dus zodra je naar buiten gaat en het regent of je zweet, blijft dit vocht in je kleding zitten. En hoe natter je bent, hoe sneller je afkoelt… Hoe word je dan wel weer warm? Trek zoveel mogelijk synthetische kleding aan, dit droogt het snelste en dat houdt je warm.

Extra tip om het warm te krijgen: Is het ijskoud buiten maar heb jij een buitenactiviteit op de planning staan? Doe dan thermokleding onder je gewone kleding aan. Deze kleding is gemaakt van synthetische materialen en zorgt ervoor dat jij niet afkoelt.

#2 Doe een muts op

Wanneer je nek en hoofd worden blootgesteld aan de koude buitenlucht, duurt het maar even voordat de rest van jouw lichaam ook is afgekoeld. Via je hoofd en je nek verlies je namelijk dertig procent van je lichaamswarmte. Om het dan weer snel warm te krijgen zit er maar één ding op, namelijk een muts dragen.

Last van koude voeten? Lees hier wat je daar tegen kunt doen!

#3 Drink soep en vermijd koffie of thee

Brrrr… hoe krijg je het weer snel warm tijdens deze koude dagen? De meeste mensen kiezen ervoor om dan een lekker kopje thee of koffie te zetten, maar dit is geen verstandige keuze. In koffie en thee zit cafeïne, daar krijg je het juist niet warm van. Kies er daarom voor om een heerlijke kom soep voor jezelf te maken. Op deze manier warmt je lichaam vanzelf op en krijg jij ook nog eens de juiste vitaminen binnen. Het heet niet voor niets de snertdagen 😉.

#4 Door je neus ademen

Als je het eenmaal koud hebt, is het lastig om je lichaam weer warm te krijgen. Probeer eens door je neus te ademen! Wanneer je dit doet is de ingeademde lucht ook meteen warmer. Adem een keer diep door je neus en houd dit gevoel even vast. Blaas rustig uit via je neus en herhaal deze stap een aantal keer. Je zult merken dat je het geleidelijk aan weer warmer krijgt.

#5 Vermijd de fiets

Hoe krijg je het warm? In ieder geval niet door telkens op de fiets te stappen… is er een mogelijkheid om met het openbaar vervoer of de auto te gaan? Grijp deze kans dan aan. Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam niet continue afkoelt wanneer je het net weer warm hebt.

Een wandeling kan er dan wel weer bij helpen om het sneller warm te krijgen. Door een aardig tempo toe te passen, loop jij je vanzelf weer warm.

#6 Je huis warm houden

Opwarmen doen we het snelste in een verwarmd huis. Wanneer je de kachel op een hoog standje zet, is het belangrijk dat je alles in je huis afsluit. Houd alle deuren dicht zodat er geen warme lucht verdwijnt naar bijvoorbeeld de bijkeuken, waar toch niemand zit. En vanzelfsprekend: houd alle ramen dicht.

#7 Blijf lekker binnen

Heb jij geen plannen op de agenda staan? Blijf dan vooral lekker binnen! Zet een lekkere kop chocomel voor jezelf, wikkel je in een dekentje en zet je favoriete serie aan. Een heerlijke manier om de koude dag mee door te brengen, toch?