Voor alles is een eerste keer, ook nog ver nadat je officieel volwassen bent. Want niet alleen in je tienerjaren leer je veel nieuwe dingen, nee ook als twintiger maak jij genoeg levensgebeurtenissen mee die je niet snel zal vergeten!

Op eigen houtje verder

Je hebt jarenlang bij je ouders gewoond, maar nu is het tijd om voor je studie bijvoorbeeld het huis uit te gaan. Dit is niet alleen voor je ouders een moeilijk moment, maar ook voor jou. Jij bent nu voor het eerst namelijk totaal onafhankelijk en kan lekker je eigen gang gaan. En tuurlijk, je vindt het heerlijk maar je begrijpt nu ook wel goed hoe zwaar het soms is om je eigen boontjes te moeten doppen.

Voor het eerst je eigen boodschappen doen

Yay, hier heb je altijd al naar uitgekeken! Nu hoef je tenminste niet meer aan je moeder te vragen of zij iets mee wil nemen tijdens het boodschappen doen maar kan je lekker zelf bepalen wat je koopt. Je voelt je net als een kind in de snoepwinkel!

Gaan samenwonen met je lover

Dit voelt natuurlijk nog weer heel anders aan dan als je bij je ouders woont of alleen op een studentenkamer. Maar het is wel hartstikke leuk om samen met je lover jullie eigen stekkie te hebben. Hoef je met niet meer rekening te houden en kunnen jullie elke dag samen gaan slapen!

samenwonen

Je eerste eigen auto kopen

Je hebt je rijbewijs gehaald en zou nu eigenlijk toch ook wel graag je eigen autootje voor de deur willen hebben. Dus besluit je om ervoor te gaan sparen. Na eindelijk genoeg gespaard te hebben, is het tijd om een leuk wagentje uit te gaan zoeken. En zeer waarschijnlijk zal je eerste auto een tweedehands zijn, maar dat maakt het moment niet minder speciaal. Het is namelijk weer een stapje richting meer onafhankelijkheid!

Je eerste vaste baan

Na jarenlang studeren, heb je eindelijk al je diploma’s binnen en is het tijd om aan het werk te gaan. Natuurlijk heb je al wel bijbaantjes gehad maar nu ga je voor het eerst echt aan de slag in de sector waarvoor je gestudeerd hebt. En dat is toch wel even anders!

Je eerste grote-mensen-salaris ontvangen

Natuurlijk hoort bij de eerste vaste baan ook het salaris wat daarbij hoort. En dat is toch wel iets meer dan het geld wat je bij je bijbaantjes ontving. Daarom mag je je ook best wel trakteren op een leuk cadeautje wanneer jij je eerste grote-mensen-salaris ontvangt!

De eerste koppels in je vriendengroep gaan trouwen

Iedereen van je vriendengroep wordt natuurlijk ouder en krijgen serieuze relaties, het duurt dan vaak ook niet lang totdat de eerste stellen gaan trouwen. En als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Dat worden dus veel bruiloften de komende tijd! Nu jij en je lover nog ?

trouwen

De eerste baby’s worden geboren

Na trouwen volgen natuurlijk vaak al snel baby’s. Ook hier duurt het dan niet lang voordat de eerste kindjes geboren worden. En jij vindt het alleen maar leuk! Kan je lekker knuffelen met die schattige baby’s! Beginnen bij jou de eierstokken al te klapperen? ?