OMG! Wat hebben wij naar deze dag uitgekeken: Black Friday. Deze dag vindt een keer in het jaar plaatst en hierbij bieden winkels (bijna) alles met gigantische kortingen aan. Ja het klinkt echt zo geweldig als het is. Ben je nog niet helemaal op de hoogte van Black Friday? Lees dan hieronder verder.

Black Friday

Black Friday is een overgewaaid Amerikaans concept. Dit vindt altijd plaats op de dag na Thanksgiving. Hierbij stunten alle winkels met ontzettend veel afprijzingen. Black Friday wordt vooral beschouwd als het begin van de kerstaankopen. In Amerika is het dan ook letterlijk gekkenhuis op deze dag. Je kan je dan wel voorstellen dat de rijen oneindig lang zijn en iedereen elkaar de haren in vliegt. Niet gek natuurlijk als je je favoriete items kan kopen met gigantische kortingen?.

Online

Sinds een aantal jaar is deze dag ook erg populair in Nederland. Maar waar het in Amerika feest is in de winkels is dat bij ons voornamelijk online. Bijna alle webshops die je kunt bedenken doen mee aan deze actie. Zo hebben de meeste online shops 20 procent of meer korting op de gehele collectie. Daarnaast doen alsnog bijna alle winkels ook mee aan deze actie.

Cyber Monday

Heb jij eigenlijk geen tijd om op Black Friday te shoppen? Geen paniek, de acties lopen bij veel winkels en shops door tot maandag. De eerste maandag na Thanksgiving wordt dan ook Cyber Monday genoemd en is het vervolg op Black Friday. Dit concept komt wederom ook weer uit Amerika. Je loopt wel het risico dat op Cyber Monday de acties iets minder aantrekkelijk zijn dan op Black Friday. Ook is de kans aanwezig dat alle leuke items al weg zijn.

Tips

Omdat de acties zo aantrekkelijk zijn, hebben we al snel het idee dat we alles moeten inkopen. Bedenk voor je shopsessie wat je echt nodig hebt. Hierdoor voorkom je roekeloze uitgaves. Black Friday is heus niet de enigste dag in het jaar dat winkels 20 procent korting op producten hebben.

Op Black Friday kan je een enorme drukte in de winkels verwachten. Bij de paskamers staat dan gegarandeerd ook een ontzettend lange rij. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Trek onder je outfit een basic shirtje aan. Als je dan ziet dat de rij bij de paskamers oneindig is, kan jij het item makkelijk in de winkel passen.

De beste deals op een rij

Asos: 20 procent korting op de gehele collectie

Mango: 30 procent korting op de gehele collectie

Loavies: kortingen die oplopen tot 70 procent (exclusief de party collectie)

Hudson’s Bay: Tot 40 procent korting op bijna artikelen

Hunkemöller: 25 procent korting op de gehele collectie