Het is voor velen nogal een flinke stap: je wenkbrauwen tatoeëren. Zit jij eraan te denken om deze stap binnenkort te maken? Het is belangrijk om je van tevoren goed bewust te worden van de voor- en nadelen van het nemen van een wenkbrauw tattoo. Er komt namelijk nog wel aardig wat bij kijken. Om jou op de hoogte te brengen van deze voor- en nadelen, lees je in dit artikel alles over wat er komt kijken bij het tatoeëren van je wenkbrauwen. 

Wat gebeurt er als je jouw wenkbrauwen gaat tatoeëren? 

Als je een ‘tattoo’ neemt van je wenkbrauwen, wordt het pigment in de huid geïnjecteerd door middel van een naald. Aan de hand van een naaldje worden er dan prikjes in jouw huid gemaakt, en dan wordt dit opgevuld met pigment. Tegenwoordig maakt men vaak gebruik van semi permanente pigmenten voor een wenkbrauw tattoo, wat betekent dat de inkt niet je hele leven blijft zitten, maar dat de inkt na een jaar of drie vervaagt. Dit is het geval omdat het bij deze manier van tatoeëren gaat om pigment in de bovenste laag van de huid. Veel mensen kiezen er ook voor om wenkbrauwen te tatoeëren aan de hand van een behandeling met hairstrokes. Dit komt tegenwoordig heel vaak voor, en heeft het voordeel dat jouw wenkbrauwen er natuurlijk uit blijven zien. 

De voordelen van het tatoeëren van je wenkbrauwen

Misschien heb je al eens eerder gehoord van wenkbrauwen tatoeëren via microblading. Hoeveel al veel mensen voor deze techniek hebben gekozen, wordt er in de laatste jaren vooral vaak gekozen voor een (permanente) tattoo van de wenkbrauwen. Een voordeel hiervan, ten opzichte van microblading, is dat er bij machinale permanente make-up een betere genezing van de huid plaatsvindt. Daarnaast is machinale permanente make-up geschikt voor ieder huidtype, en dat is een groot voordeel. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor als je jouw eyeliner wilt laten tatoeëren. 

Een ander groot voordeel van een wenkbrauw tatoeage is het feit dat je ‘s ochtends geen tijd meer hoeft te besteden aan je wenkbrauwen, omdat het al goed zit. Als jij normaal gesproken dus lang bezig bent met het doen van je wenkbrauwen, kan een wenkbrauw tattoo jou een hoop tijd, moeite en wenkbrauw make-up besparen. Ook is het een simpele manier om oneffenheden op deze manier permanent te maken. Bovendien zijn er ook mensen die allergisch zijn voor gewone wenkbrauw make-up. Dan is een wenkbrauw tattoo uiteraard de perfecte oplossing, want zo hoef jij je niet druk te maken over eventuele allergische reacties die je krijgt. 

De nadelen van het tatoeëren van je wenkbrauwen

Hoewel een tatoeage van je wenkbrauwen best wat voordelen heeft, zitten er ook wel nadelen aan vast. Zo kunnen wenkbrauwentrends best wel snel veranderen. En als jij dan vast zit aan een wenkbrauw tattoo, kun je dit niet even zomaar veranderen, want dit is permanent voor een aantal jaar. Je kunt het dus niet verwijderen. Zo kan het dus voorkomen dat jouw wenkbrauwen na een tijdje helemaal niet meer on trend zijn, waardoor je het gevoel hebt flink achter te lopen. Een ander nadeel is natuurlijk dat wanneer de inkt begint te verkleuren, je het weer moet bijwerken of zelfs moet kiezen voor een hele andere soort wenkbrauw tattoo. Nog een ander nadeel kan zijn dat het voor sommige mensen pijnlijk is om de wenkbrauwen te tatoeëren, al vinden ook veel mensen de pijn enorm meevallen. 

Hoeveel kost het om je wenkbrauwen te laten tatoeëren? 

Nu je de voor- en nadelen weet van het wenkbrauwen tatoeëren, ben je vast benieuwd naar de kosten van het wenkbrauwen tatoeëren. Het heeft over het algemeen best wel een hoog prijskaartje. De prijs waar je rekening mee kunt houden voor het tatoeëren van je wenkbrauwen ligt meestal wel tussen de 300 en 400 euro. Je moet er tenslotte wel wat voor overhebben om de perfecte permanente wenkbrauwen te krijgen. Het is dan wel een flinke investering, maar je krijgt er als het goed is wel wat moois voor terug. 

Nu je weet wat wenkbrauw tatoeëren inhoudt, de voor- en nadelen hiervan zijn en de gemiddelde prijs weet, kun je een beslissing maken of dit wellicht iets voor jou is. Beslis het niet van de een op de andere dag, want het is best een groot besluit dat je neemt. Denk er van tevoren dus echt goed over na, want zodra je het eenmaal gedaan hebt kun je voorlopig niet meer terug!