Bestond er maar een tijdmachine waarin ik weer even naar mijn jonge jaren terug kon gaan. Is deze gedachte ooit door je heen geschoten? Helemaal niet gek! Vaak zien we alleen maar de negatieve kanten die erbij komen kijken als we ouder worden. En dat terwijl het juist veel voordelen met zich meebrengt! Ben jij bang om ouder te worden? Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet waarom dat nergens voor nodig is.

Angst voor ouder worden fobie

#1 Zelfverzekerdheid

Kan jij het nog herinneren dat je vroeger mega onzeker kon worden als iemand iets negatiefs over je outfit zei? No way dat jij je daar nog iets van aantrekt na je dertigste. Hoe ouder je wordt, hoe meer je het besef krijgt dat je het niet bij iedereen goed kunt doen. Na deze omschakeling doe jij alleen nog maar dingen waar jij je zelf goed bij voelt. En als anderen dat niet leuk vinden? Dikke pech voor hen!

#2 Hoe ouder, hoe gelukkiger

Heb jij de angst om ouder te worden? Nergens voor nodig want hoe ouder je wordt, hoe gelukkiger je bent. Waar je vroeger dagen in bed kon blijven liggen van verdriet omdat het gevoel van je crush niet wederzijds was, weet jij nu wel beter. Door de obstakels in je verleden ben jij alleen maar sterker geworden en kan jij nu veel beter omgaan met vervelende situaties. Je laat het sneller van je afglijden en neemt alles niet meer zo zwaar op. Je geniet nu juist alleen nog maar van de fijne dingen!

#3 Je hebt meer te besteden

De tijden dat je vroeger ieder dubbeltje moest omdraaien omdat je nog een student was, maken nu plaats voor een fijn inkomen. Meer werkervaring resulteert zich uiteindelijk in meer geld en daar worden wij zeker gelukkig van. Oké het klopt dat je een heel huis moet onderhouden, wat ook veel geld kost, maar in de meeste gevallen blijft er dan nog steeds wel een leuk bedragje over voor jezelf. Angst voor ouder worden is echt niet nodig, girl!

#4 Vrijheid

Hoe laat ben je thuis? Eet je vanavond mee? En heb jij je kamer al opgeruimd? Ugh… wat konden we soms geïrriteerd raken door dit soort opmerkingen. Een groot voordeel van ouder worden? Je wordt zelfstandiger en zoekt een plekje voor jezelf. Je hebt de complete vrijheid over waar jij staat en gaat!  Plus: je hoeft met niemand rekening te houden (mits je met jouw partner woont) en dat zou zeker in het begin een grote verademing zijn.

#5 Je vriendinnen worden ook ouder

Heb jij een fobie om oud te worden? Bedenk dan bij jezelf dat jouw vriendinnen dit ook worden. Dit zorgt juist alleen maar voor mooie momenten. Op jullie dertigste kunnen jullie er uren over praten wat voor gekkigheid er werd uitgehaald toen jullie nog pubers waren. Nog een pluspunt: jullie worden allemaal volwassener en dat zorgt voor goede gesprekken en een nog hechtere vriendschap.

#6 Rijkdom

Hoe ouder je wordt, hoe meer je de dingen in het leven gaat waarderen. Waar je vroeger nog wel eens op je moeder kon mopperen, ben jij haar nu vooral dankbaar. Wellicht is er al een partner en een kindje in beeld waar jij zielsveel van houdt. Een leven zonder hen kan jij je absoluut niet voorstellen en jij hecht op deze leeftijd ontzettend veel waarde aan je naasten. En ja, het komt ook voor dat jij vriendinnen verliest naarmate je ouder wordt maar that’s life. Je komt erachter dat die ene vriendin toch anders dan jij in het leven staat of niet voor je klaarstaat in moeilijke tijden. Besteed daar niet te veel aandacht aan en geef jouw energie aan de mensen die het verdienen.

Zie je wel dat de angst om oud te worden nergens voor nodig is? 😉