Je hebt vast weleens over de zeven schoonheden bij vrouwen gehoord. Of te wel een lijstje van uiterlijke kenmerken bij vrouwen die als extra aantrekkelijk worden gezien. Niet alle vrouwen die het bezitten zijn er blij mee maar eigenlijk mogen zij zichzelf dus wel lucky bastards noemen. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die er operaties voor willen ondergaan om het te krijgen! Maar wat is het nou precies en door wie is het bedacht? Wij hebben alle antwoorden voor je!

licht haar donkere ogen

Wat is het?

De zeven schoonheden zijn zeven uiterlijke kenmerken bij vrouwen die als iets unieks en daardoor dus ook als extra aantrekkelijk worden beschouwd. Het werd in de 16e eeuw bedacht, toen het heel normaal was om lijstjes over vrouwelijke schoonheden te maken. In die tijd werd namelijk gedacht dat als je mooi was, je gezond was en daardoor een goed karakter had. Door wie het precies is bedacht is echter niet bekend. Er zijn ook meerdere lijstjes in omloop, maar de kenmerken die hieronder worden benoemd zijn het meest standaard.

Kuiltjes in de wangen

Lachkuiltjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, alleen zichtbaar wanneer je lacht. Nou is het alleen wel zo dat deze genetisch bepaald zijn waardoor je ze dus ook niet zomaar kan krijgen. Vooral de laatste jaren worden lachkuiltjes steeds populairder.

Maar wat is de reden dat kuiltjes in de wangen tussen deze lijst staat? Daar is een hele simpele reden voor: uit onderzoek blijkt dat vrouwen met lachkuiltjes automatisch aantrekkelijker worden gevonden. Deze mensen worden namelijk aan baby’s gelinkt en baby’s zijn natuurlijk schattig en lief. Hierdoor zorgen lachkuiltjes onbewust voor een lief en rustgevend effect. Ook valt je gezicht meer op en wordt je door de kuiltjes in je wangen geassocieerd met jeugd. Nou is dat niet even goed nieuws? ?

Sproetjes

Dit zijn één van de uiterlijke kenmerken die de meeste vrouwen niet zo kunnen waarderen maar die wel op deze lijst thuishoort. Een sproet is een opeenhoping van melanine (pigment) in de onderste lagen van de opperhuid. Door de zon kunnen er nog meer sproeten ontstaan, dat is ook de reden dat mensen met sproeten in de zomer een grotere hoeveelheid sproetjes op hun wangen hebben.

Wist je dat vrouwen die in de jaren zestig geen sproetjes hadden, ze zelf op hun huid tekenden met lichtbruine eyeliner? In die tijd waren sproetjes namelijk heel populair! En wij snappen dat ook wel: sproetjes geven je gezicht namelijk net iets extra’s en worden vaak als schattig gezien. Ook zorgt het ervoor dat jij echt uniek bent (sproeten zijn namelijk nooit in dezelfde vorm of dezelfde grootte) en vinden mannen je enorm aantrekkelijk!

Donker haar met lichte ogen OF licht haar met donkere ogen

Heb jij donker haar met bijvoorbeeld blauwe ogen? Lucky you! Dit komt namelijk zelden voor, net zoals blond haar met bruine ogen. En juist daarom hoort deze ook op de lijst van de zeven schoonheden! Donkere ogen met licht haar geeft een diepzinnige, natuurlijke maar ook aparte oogopslag. Bij lichte ogen met donker haar is het juist intrigerend en mystiek. Dat verklaart dan ook meteen waarom er langer naar mensen met zo’n bijzonder oog/haar-combinatie wordt gekeken.

Het punt bij deze schoonheid is alleen wel dat je het ook makkelijk na kan maken door je haar donkerder of lichter te verven. Hierdoor kun je nooit met zekerheid zeggen of het echt is…

Spleetje tussen de voortanden

Heb je tussen je voortanden een net iets te groot spleetje? Good! Dan mag jij namelijk deze van het lijstje van de zeven schoonheden afstrepen. Veel mensen vinden het niet zo heel mooi en laten daarom een beugel zetten om het spleetje te laten verdwijnen, maar er zijn bijvoorbeeld ook modellen die er juist hun handelsmerk van maken! Authenticiteit en natuurlijkheid is de laatste jaren weer helemaal in en juist daarom zou jij deze perfecte imperfectie moeten waarderen!

spleetje tussen de voortanden

Amandelvormige ogen

Wat zijn amandelvormige ogen precies vraag je je misschien af. Nou dat zijn ogen die aan de zijkanten iets groter zijn en wat omhoog lopen. Het wordt als de ideale oogvorm gezien. In het oude Egypte was dit type ogen zelfs al heel populair! Deze vorm van ogen geeft namelijk een natuurlijke intense blik. Ook kunnen vrouwen met amandelvormige ogen oneindig variëren met hun oogmake-up!

Lange, krullende wimpers

Natuurlijk kun je heel handig met mascara en een wimperkruller (of nepwimpers) zelf dit effect creëren maar wij bedoelen in dit geval vrouwen die van nature lange en krullende wimpers hebben. Lange, krullende wimpers vallen natuurlijk op maar zijn daarnaast ook nog sensueel, sexy, verleidelijk en geheimzinnig. Mannen vinden vrouwen met dit soort wimpers dan ook superknap!

Moedervlek boven de lip

Misschien zal je je als eerste afvragen wat hiermee bedoeld wordt. Het schoonheidsvlekje staat ook wel bekend als de beauty spot (of tache de beauté) en is een natuurlijk moedervlekje die links- of rechtsboven de bovenlip zit. Tussen de neus en mond dus. In de achttiende eeuw plakten vrouwen al satijnen, zwarte pleistertjes (‘mouches’) op hun gezicht maar Marilyn Monroe is degene die de moedervlek boven de lip groot maakte! Het blijkt dat mannen een moedervlek op deze plek erg sexy vinden, vooral als je het combineert met felrode lippenstift!

Over welke schoonheden beschik jij?