Je hebt een nieuw huis of appartement. Iets om super trots op te zijn! Natuurlijk wil je die helemaal naar jouw wens gaan inrichten. Eindelijk die mooie bank, die super gave eettafel mét verschillende stoelen, en die supermooie lamp moet ook zeker aan het plafond hangen in je nieuwe stekkie. Maar loop niet te hard van  stapel door gelijk een fortuin uit te geven aan de inrichting.

Besparen inrichting huis

Wij hebben een 7 handige tips om te besparen op de inrichting van je woning. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind!

Do It Yourself

Steek je handen uit de mouwen en zoek een paar leuke DIY projectjes op. Het voordeel van dingen zelf maken is dat je iets unieks hebt in je interieur en het vaak ook niet zo heel moeilijk is. Een middagje op Pinterest en je hebt voldoende inspiratie om mee aan de slag te kunnen! Mocht het toch wat lastig worden, schakel dan hulp in van een handige vader of vriendje.

Een likje verf

En dan hebben we het niet alleen over het verven van een muur of deur. Heb je nog een kast of stoel van bijvoorbeeld Ikea die je qua model nog super mooi vindt? Alleen staat de kleur je niet meer aan? Likje verf erover in een kleur waar je blij van wordt en je hebt een nieuw meubel die past in je interieur.

Besparen inrichting huis

De dubbele functie

Meubels met een dubbele functie zijn de oplossing tot het besparen op de inrichting! Een bed met opbergruimte eronder, een tafel met extra opbergruimte of een bank die ook als bed kan dienen (handig voor logees). Je bespaart geld en je hebt handige extra’s in huis, win-win!

Vintage treasures

Al die meubels van Ikea zijn leuk en aardig, erg uniek zijn ze niet. Betaalbaar, dat zijn ze dan weer wel ;). Maar wil je van je huis echt jouw huis maken? Neem dan eens een kijkje op de zolder van je opa en oma of ga eens langs een kringloop. Ze hebben er niet altijd alleen maar meuk, af en toe zitten er ook ware vintage schatten tussen. Zoals mooie bijzettafeltjes of een kastje die perfect als tv-meubel kan dienen.

Investeer waar nodig

Een bank moet lekker zitten en in je bed moet je goed kunnen slapen. Dit zijn dingen waar je niet op hoeft te besparen. Investeer dan ook in een goede bank en een fijn matras. Je zult jezelf dankbaar zijn als je jaren later nog steeds geniet van je aankopen en als een roosje in slaap valt (op de bank of op je goede matras ;)).

Besparen inrichting huis

Denk: lange termijn

Een knalroze of groene fluwelen bank is hartstikke mooi, maar vind je hem over vijf jaar nog steeds zo mooi? En natuurlijk niet geheel belangrijk: je wederhelft ook. Niks is zo zonde als meubels waar je na een paar jaar al op uit bent gekeken. Ga voor tijdloos en kleed je interieur aan met leuke en funky accessoires.

Kunst voor een betaalbare prijs

Een mooi schilderij aan de muur geeft je huis karakter en iets eigens. Het laat zien waar je van houdt en je kunt het mooi integreren in je interieur. Nu hoef je niet direct een Picasso aan je muur te hangen. Op Etsy en in verschillende interieurzaken verkopen ze ook betaalbare schilderijen en prints. Het leuke hiervan is dat je eens in de zoveel tijd de schilderijen weer kunt vervangen voor iets nieuws. En zo weer een mooie compositie voor aan je muur kunt maken.

Besparen inrichting huis

Dat waren een aantal handige tips om te besparen op de inrichting van je huis. Meer interieur tips? Lees dan dit artikel over de nieuwste interieur trends!