Black Friday is al een hele tijd populair in Amerika, maar ook in Nederland begint het fenomeen steeds groter te worden! Dit jaar valt Black Friday op 24 november. De zogenoemde zwarte vrijdag staat helemaal in het teken van grote acties, hoge kortingen en de beste deals. Voor de koopjesjagers onder ons klinkt dat natuurlijk als muziek in de oren.

Black Friday Cyber Monday Nederland

Black Friday: wat is het eigenlijk?

De dag na Thanksgiving ‘vieren’ Amerikanen Black Friday. Het is een perfect moment om kerstcadeaus te scoren voor een leuk prijsje. De kortingen zijn soms zo belachelijk hoog dat mensen massaal buiten voor de winkel wachten tot de deuren opengaan. Ze willen allemaal inslaan!

De naam komt oorspronkelijk uit de stad Philadelphia. Rond 1965 werd er namelijk met Black Friday verwezen naar de grote verkeersdrukte op vrijdag. Jaren later werd de term anders gebruikt. Winkeliers maakten zoveel winst dat ze ‘in het zwart’ kwamen te staan, in plaats van in het rood (in de schulden). De periode voor kerst was, en is nog steeds, belangrijk voor veel bedrijven.

Cyber Monday

Maandag na Black Friday (27 november) is het Cyber Monday. Dit is in principe hetzelfde, maar dan online. Webshops gooien alle prijzen omlaag om zo veel mogelijk klanten te trekken. Vaak beginnen ze al op Black Friday en lopen de acties tot en met de Cyber Monday. Tijd genoeg om lekker te shoppen!

Black Friday Cyber Monday Nederland

Black Friday & Cyber Monday in Nederland

Vanaf 2015 gingen steeds meer winkels mee met de Amerikaanse gekte. Sindsdien groeit het elk jaar een beetje meer. Ook in 2017 zijn er weer genoeg bedrijven die meedoen aan Black Friday en Cyber Monday. Zelfs grote retailers als Wehkamp, Bol.com en de MediaMarkt. Ze zien dat er steeds meer aandacht voor komt en dat het een goed moment is om extra winst te maken.

Welke winkels doen er mee?

We hebben een aantal shops per categorie op een rijtje gezet. Zo kun je alvast nadenken welke webshop je in de gaten moet houden. Goede voorbereiding is alles! Wellicht komt dit artikel van ons ook nog van pas: ‘Shoppen in de sale: 6 handige tips’.

Fashion: Zalando, de Bijenkorf, River Island, Sarenza, Asos, Boohoo, Forever 21, Jack & Jones, Pull & Bear, Sissy-Boy, WE Fashion.

Cosmetica: HEMA, Douglas, De Online Drogist, Ici Paris XL, Trekpleister, Yves Rocher, Parfumwinkel.

Elektronica: Bol.com, Cool Blue, MediaMarkt, BCC, Cameranu.nl, HP, Philips, Cameraland, Kamera Express, Logitech, Samsung.

Sport: Nike, Adidas, Bever, Reebok, O’Neill, Myprotein, Balr.

Black Friday Cyber Monday Nederland