Het is donderdag, tijd voor een nieuwe blogger of the week! Deze week is dat Danielle van de blog Hallo Zoetje. We stelden haar tien vragen variërend van de ideale vakantie tot de uitleg van haar blognaam. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Toen ik een jaar of 20 was, was ik erg veel te vinden op het ElleGirl Forum. Er waren op dat moment een aantal grote bloggers waar ik heel erg veel bewondering voor had en waardoor ik mode interessant begon te vinden. Ik was namelijk helemaal niet bezig met kleding. Schrijven vond ik door mijn studie Communicatie wel heel erg leuk, dus ik besloot om een blog te maken. Gewoon om mijn verhaal kwijt te kunnen en om af en toe wat leuke items die ik kocht te delen. Niemand in mijn omgeving wist daar eigenlijk van, omdat ik me er een beetje voor schaamde. Uiteindelijk had ik er geen zin meer in en heb ik heel dom mijn blog gewist. Weg volgers, weg bezoekers.

Heel wat jaartjes later (mei 2015), toen bloggen eigenlijk een hype geworden was, ben ik gestart met Hallo Zoetje. Het actief bloggen heb ik precies een jaar volgehouden, toen de zomer eraan kwam had ik wel wat beters te doen in mijn vrije tijd. Toch begon het in december 2016 weer te kriebelen en besloot ik om het weer op te pakken. Daarnaast maakte ik ook een FB pagina aan om mijn blogposts te delen. Ik wilde me er niet meer voor schamen, maar juist met iedereen mijn blog delen.

Waarom heb je voor de blognaam Hallo Zoetje gekozen?

Mijn achternaam is Zoet en sommige mensen gebruiken ‘Zoetje’ als bijnaam. Als ze me dan aanspreken is het Heey/Hoi/Hallo Zoetje. Dus toen was mijn blognaam geboren.

Over welke blog onderwerpen schrijf je het liefst op Hallo Zoetje?

Ik heb niet direct een vast onderwerp waar ik het liefst over schrijf. Elke twee weken plaats ik een overzicht met plaatjes van dingen die ik die weken gedaan heb. Dat artikel wissel ik af met dingen die bij me te binnenschieten.

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Ik ben geen fulltime blogger, dus ik werk gewoon. De ene week werk ik 32 uur en de andere week 40 uur. Als mijn wekker ’s ochtends om 7.00 uur gaat blijf ik vaak nog heel even liggen. Rond 7.15 ga ik mijn bed uit en spring ik snel onder de douche. Ik pak mijn sportspullen en maak me klaar voor een nieuwe werkdag. Ik heb een vast ontbijtje dat ik elke dag eet, een smoothie met banaan-spinazie-yoghurt. Echt een goede start van de dag is dat! Als ik vrij ben ga ik (als ik zin heb) even sporten bij Basic Fit en na het sporten is het tijd om te koken/eten. Gaat best snel voorbij hoor zo’n doordeweekse dag. Meestal plof ik rond een uurtje of 20.00 op de bank met een grote kop thee..

In het weekend ga ik vaak leuke dingen doen. Winkelen, terrasjes, festivals, series kijken of naar een voetbalwedstrijd van mijn broertje.

Wat zijn je hobby’s?

Hobby’s vind ik eigenlijk een beetje een gek woord en er zijn ook niet echt dingen die ik echt in het rijtje hobby’s vind passen. Misschien meer dingen die ik leuk vind? Schrijven, sporten, lekker eten en mode/shoppen staan hoog op het lijstje. Ook gezellige avondjes met mijn vriend, familie en vrienden vind ik erg belangrijk. Reizen mag ik natuurlijk niet vergeten, naar leuke steden in Europa of verder weg! En als laatste voetbal kijken bij mijn broertje, dat vind ik echt leuk en ik ben heel trots op wat hij bereikt heeft.

Omschrijf jezelf als persoon

Dit soort vragen vind ik altijd zo lastig. Maar oké daar gaan we. 27 jaar – lange benen – blond haar en bruine ogen – sproetjes – zorgzaam – enthousiast – kletskous – soms een beetje wispelturig – energiek

Hoe ziet de ideale vakantie er voor jou uit?

Mijn ideale vakantie is een vakantie waarin ik zowel kan relaxen als dingen kan ondernemen. Ik vind het leuk om het land waar ik ben te ontdekken, maar dat hoeft niet perse elke dag.

Zo ben ik afgelopen weekend naar Düsseldorf geweest met mijn vriend en dat was meer even lekker genieten dan echt dingen zien/doen. We hebben lekker gewandeld langs de Rijn en op het terras Duits bier gedronken.

Onze vakantie in Amerika daarentegen was juist heel actief. We huurden een auto en zijn door het Westen van de USA gaan roadtrippen. Tentje in de kofferbak en back to basic. GEWELDIG!

Ik ga met mijn moeder naar Gdansk en ik ben heel benieuwd hoe het daar is. Ik ben nog nooit in Polen geweest. En of ik nog meer vakanties op de planning heb? JA! Eind augustus zijn mijn vriend ik en nog 2 weekjes vrij, maar waar we heen gaan weten we nog niet. Wat we wel weten is dat we in december 2 weken naar NYC gaan. Daar kan ik nu al kriebels van krijgen in mijn buik.

Stel je mag 1 minuut gratis shoppen in een winkel, welke zou dat zijn, wat neem je mee en waarom kies je voor die winkel?

Oeeh dan ga ik denk ik voor de Weekday. Deze winkel zit sinds ongeveer een half jaar hier in Groningen en ik vind het echt een tof concept. Lekker basic, maar wel met een twist. Oh en als ik nog eentje mag kiezen: een goede sneakerzaak. I looove sneakers!

Wie zijn jouw favoriete bloggers/influencers?

Mijn favo influencers zijn op dit moment toch wel ModeRosa en ClaireLucia (voorheen Trendgloss). Ik geniet echt van de outfits en de vlogs van ModeRosa zijn altijd erg gezellig. De volgs van Claire in NYC ga ik zeker nog een keer bekijken om voor onze reis wat hotspots te ontdekken. Daarnaast zijn er nog tal van bloggers/influencers die ik volg, maar daar zit niet persé een favoriet tussen.

Wat staat er nog op je wishlist?

Op nummer 1 staat een goede spijkershort. Ik kwam er met dat warme weer achter dat de shortjes die ik heb een beetje te groot zijn geworden. En verder nog wat leuke topjes voor de zomer, maar dat heeft niet echt haast..