Maak kennis met Joanne van de blog Make People Stare. Ze is de nieuwe blogger of the week! Naast bloggen is ze ook model en stylist, reden genoeg om haar een aantal vragen te stellen!

Op de blog Make People Stare vind je voornamelijk outfits, behind the scenes van fotoshoots en nieuwe aankopen. Altijd al willen hoe een dag van een model eruit ziet en waar Joanne haar inspiratie vandaan haalt? We stelden haar tien vragen over haar werk als model en stylist, bloggen, creativiteit en meer!

Blogger of the week Joanne van Make People Stare

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik heb altijd al een zwak gehad voor mode en wou deze passie maar al te graag met de wereld delen. Toen ik na het halen van mijn HAVO diploma meer vrije tijd had, ben ik meteen gaan bloggen. Ik kocht een statief en maakte outfit foto’s in de achtertuin met mijn compact camera. Het delen van mijn looks is nog steeds de basis van mijn blog. Het enige verschil is dat de kwaliteit vooruit is gegaan, haha!

2. Wat zijn je hobby’s?

Bijna alles wat met creativiteit te maken heeft vind ik leuk. Zo ben ik bijvoorbeeld gek op fotograferen, moodboards maken en styling concepten uitwerken. Daarnaast ga ik graag op koopjes jacht en loop ik door steden om mooie gebouwtjes te spotten. (Via #mooigebouwtjehoor op Instagram is al een aardige verzameling van mij te vinden)

3. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Overal en nergens. Ik doe veel inspiratie op via internet, mode tijdschriften en het straatbeeld. Ideeën komen ook vaak uit het niets. Dan zweeft het gewoon ineens rond in mijn hoofd. Vooral ’s avonds en ‘s nachts werkt mijn creatieve geest het beste.

4. Je bent freelance modestylist en model, hoe combineer je die twee banen?

Ik vind het een ideale combinatie omdat het zich allebei in de ‘modewereld’ afspeelt. Je komt op deze manier sneller in contact met de juiste mensen. Dat is heel belangrijk bij dit soort werk. Ik werk als freelancer niet op vaste dagen en kan daarom alles goed inplannen. Toen ik vorig jaar twee keer een maand vertrok naar Milaan voor modellenwerk, heb ik het trouwens niet kunnen combineren. Daar was ik 24/7 bezig met castings en opdrachten.

5. Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Dat kan elke dag totaal anders zijn. Als ik een styling job of modellen opdracht hebt, moet ik vaak vroeg de deur uit. De meeste dingen vinden namelijk plaats in Amsterdam. Aangezien ik uit een klein dorpje in de achterhoek kom, is dat meestal zo’n 2 uur reizen. Het komt regelmatig voor dat ik pas na 20:00 weer thuis ben. Maar als het een fijne dag is geweest, vind ik dat niet eens zo erg. Op andere dagen doe ik het ’s ochtends rustig aan, werk ik aan mijn blog, schiet ik outfit foto’s en ben ik bijvoorbeeld bezig met de styling voor een shoot. Daarnaast hoort netwerken en veel mailtjes beantwoorden er natuurlijk ook bij.

6. Omschrijf jouw stijl

Altijd een lastige vraag! Ik heb niet één bepaalde stijl waar ik me aan vasthoud. Over het algemeen draag ik gewoon wat ik leuk vind. Ik ga niet zomaar mee met een trend die niet bij mij past. Misschien kan ik mijn smaak het beste omschrijven als edgy met een touch. Die touch is soms vrouwelijk, een beetje gek of juist netjes. Oh en de meest voorkomende kleur in mijn kledingkast is zwart!

7. In welke outfit kun je jouw uittekenen?

Een shirt van de mannenafdeling, vintage spijkerjasje, (skinny, flared of mom) jeans, Dr. Martens en een sjaaltje om m’n nek. Of gewoon een outfit met een hele chille trui.

8. Hoe zou je jezelf als persoon omschrijven?

Down-to-earth, creatief, perfectionistisch en een echte dagdromer met een dosis droge humor.

9. Wat is jouw favoriete shoot of opdracht?

Het is onmogelijk om één opdracht te kiezen! Dan zou ik gaan voor mijn placement in Milaan als model. Het is namelijk een unieke kans om hiervoor in het buitenland te verblijven. In deze periodes heb ik de prachtige stad kunnen ontdekken, mensen ontmoet van over de hele wereld en mogen werken voor een aantal gave merken. Ook al word je ongeveer 10 keer per dag afgewezen en leef je absoluut geen luxe leventje, is het toch iets speciaals om op terug te kijken.

10. Wat doe je het liefst als je me-time voor jezelf hebt ingelast?

Het liefst breng ik die tijd door met mijn vriend, die 200 km verderop woont. Als ik echt alleen ben kijk ik leuke of inspirerende filmpjes, zoek ik nieuwe mode inspiratie of loop ik lekker de hele dag in mijn pyjama ;).

Benieuwd naar de blogger of the week van vorige week? Klik snel verder!