Deze week hebben we een blogger die op haar veertiende haar blog al begon! Manon blogt inmiddels al vijf jaar op haar eigen plekje op het internet; Manon Margeretha.

Manon Margaretha

Naast bloggen studeert Manon, woonachtig in Rotterdam, International Communication en Media. Op Manon Margeretha deelt ze haar outfits, fotografie en inspiratie graag met anderen. We stelden Manon tien vragen. Over haar guilty pleasures, de outfit waarin je haar kunt uittekenen, wat er nog op haar wishlist staat en meer!

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik ben zo’n 5 jaar geleden begonnen met bloggen omdat ik op zoek was naar een plek om mijn interesses in mode en fotografie te delen. Ik was 14 jaar oud en woonde in een relatief klein dorpje waar nou niet zo veel interessants gebeurde qua kleding. Iedereen volgde een beetje de standaard trends, dus ik ging op zoek naar inspiratie op een andere manier, via het Internet. Ik begon blogs te volgen en vond het zo leuk om ze te lezen dat ik zelf ook een eigen plekje op het Internet wilde om mijn eigen kijk op mode te kunnen delen. Niet veel later maakte ik een blogger profiel aan tijdens een saaie les op school en mijn blog was geboren!

2. Wat zijn je hobby’s?

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar ik schrijf en fotografeer graag. Daarnaast ga ik veel naar drum and bass feestjes, dat is iets wat mensen niet zo snel van mij verwachten, maar dansen op keiharde muziek maakt me intens gelukkig. Ook spendeer ik mijn weekenden graag in musea. Ik weet niet precies wanneer mijn interesse in kunst is ontstaan, maar ik denk niet dat het ooit nog over gaat. Ik heb afgelopen jaar zelfs stage gelopen in een museum, erg leuk om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

3. In welke winkels shop jij het liefst (online en offline)?

Ik ben vooral veel te vinden in vintage en tweedehandswinkeltjes. Mijn lievelings plekjes in Rotterdam zijn Cheap Fashion en Dearhunter Fashion. Online zijn Asos en United Wardrobe mijn favoriet. Asos verkoopt een aantal duurzame en vintage kledingmerken die ik echt geweldig vind, en op United Wardrobe kom ik af en toe echte pareltjes tegen voor maar weinig geld.

4. Welke fashion items staan nog op jouw wishlist?

Een nieuw paar witte sneakers! Ik heb mijn witte gympen behoorlijk kapot gelopen en ze zijn hoognodig aan vervanging toe. Ik weet alleen nog niet zo goed welke sneakers ik dan precies wil. Het liefst draag ik originele schoenen, dus ik ben op zoek naar iets anders dan de standaard witte Converse all stars of Nike air max. Dus als iemand nog een tip heeft dan hoor ik ‘m graag!

5. Wie zijn jouw voorbeelden?

Mijn twee beste vriendinnen. We zijn alle drie heel anders maar vullen elkaar zo goed aan. In mijn ogen zijn ze de sterkste en meest inspirerende vrouwen die ik ken en ik kan veel van ze leren. En op het gebied van mode is Brittany Bathgate echt een voorbeeld voor mij. Ik vind haar kledingstijl echt prachtig; minimalistisch en tijdloos.

6. Wat zijn jouw guilty pleasures?

Mhm, ik weet eigenlijk niet of ik wel een guilty pleasure heb? Misschien dat ik het stiekem heerlijk vind om programma’s als Geordie Shore en Ex on the Beach the kijken. Lekker op een brakke zondag, verstand op nul en gewoon staren naar de TV.

7. Omschrijf jezelf in één zin

Een 21-jarig meisje met een passie voor mode en de ambitie om deze wereld stukje bij beetje een mooiere plek te maken.

8. Vertel iets over jezelf wat nog niemand weet

Volgens mij ben ik een redelijk open persoon en deel ik veel met de mensen om mij heen, en met mijn volgers. Maar wat veel mensen misschien niet weten, of in ieder geval niet van mij verwachten, is dat ik helemaal niks met beauty heb. Mensen gaan er vaak van uit dat ik daar ook mee bezig ben aangezien ik een fashion blog heb. Maar niets is minder waar. Ik hou niet van make-up en ik ben er ook helemaal niet goed in. Ik draag al jaren dezelfde make-up look, puur omdat ik niks anders kan haha!

9. Hoe is je interesse in sustainable en vintage fashion ontstaan?

Ik ben eigenlijk al jaren dol op vintage en tweedehandskleding, maar het afgelopen half jaar is daar de interesse voor sustainable fashion bijgekomen. Ik las en zag steeds meer over de negatieve impact die de modeindustrie heeft op het milieu en besloot dat ik er iets aan wilde doen. Het feit dat we elke week iets nieuws willen en alles vervolgens weer net zo makkelijk weg gooien vind ik belachelijk. Daarom ben ik gestopt met het kopen van fast fashion. Nu koop ik alleen nog maar tweedehands en vintage kleding, of merken die hun kleding maken van gerecycled of organisch materiaal.

10. In welke outfit kun je jouw uittekenen?

Een zwarte pantalon of culotte met een casual top er op. Haar los en zwarte of witte schoenen er onder and I’m ready to go!

Manon Margaretha outfit