Blush Aanbrengen Op Je Wangen

Wil jij een gezonde en jeugdige uitstraling? Dan is blush het ideale make-upproduct.

Met de juiste blush creëer je mooie stralende wangen.

Wil jij weten welke blush het beste bij jou past en hoe je blush het beste kunt aanbrengen bij jouw gezichtvorm?

Je leest het in dit artikel.

Welke Kleur Blush Past Bij Mijn Huidskleur?

Je maakt je make-uplook helemaal af met de juiste blush. Huidskleur en ondertoon zijn hierbij erg belangrijk. Het is de bedoeling dat je blush jouw natuurlijke huidskleur complimenteert.

Kies daarom voor een blush die hier goed bij aansluit. Kies je de verkeerde kleur blush voor jouw huidskleur? Dan ziet het er al snel erg gemaakt uit.

Het is belangrijk om een blush te kiezen die niet te licht, maar natuurlijk ook niet te donker is voor je huidskleur. Heb je een getinte of donkere huid?

Dan kan je koele tonen, zoals lichtroze, beter laten staan.

Heb je juist een blanke huid? Dan zijn blushes die naar oranje neigen minder geschikt voor jou.

Hieronder vind je de juiste blush kleuren voor jouw huidskleur:

  • Blanke huid: nude, lichtroze en zachte perziktinten;
  • Getinte huid: rozenroze of diepe perziktinten;
  • Olijfkleurige huid: zacht oranje, amber en kopertinten;
  • Donkere huid: roodbruin, fuchsia, dieproze en paarse tinten.

Blush Combineren Met Je Andere Make-up

Natuurlijk speelt de rest van je make-up ook een rol bij het uitkiezen van je blush.

Stem je oogschaduw, lippenstift en blush op elkaar af om een mooi geheel te creëren. Ga voor allemaal warme tonen, of juist voor allemaal koele tonen.

Warme en koele tonen door elkaar gebruiken, kan ervoor zorgen dat je make-up er rommelig en onnatuurlijk uitziet.

Lees hier meer over het ontdekken van je kleurtype en of je een warme of koele ondertoon hebt: Warme Of Koele Ondertoon En Kleurtype Ontdekken

Welk Type Blush Past Bij Mij?

Je hebt niet alleen de keuze uit verschillende kleuren en tinten blush, er zijn ook verschillende types blush.

Blush in poedervorm is het bekendst, maar er zijn ook gel blushes, cream blushes en minerale blushes.

Wil jij stralende wangen? Kies dan het type blush dat het beste bij jou past. Welke blush dat is, hangt af van je huidstype.

Jouw Huidstype

Voordat je jouw ideale type blush kunt kiezen, moet je weten wat voor type huid je hebt. Is je huid droog of juist vet? Kan je huid van alles hebben of is je huid juist erg gevoelig?

Het kan ook zo zijn dat je een normale huid hebt: niet droog en niet vet. Ook zijn er veel mensen die een gecombineerde huid hebben. Ga uit van de huid op je wangen, aangezien dat natuurlijk de plaats is waar je jouw blush aanbrengt.

Blush Voor Een Droge Huid

Bij een droge huid kan je het beste kiezen voor een cream blush of een gel blush. Blush in poedervorm is niet verstandig, omdat deze je huid er extra droog uit kan laten zien en omdat het schilfertjes accentueert.

Blush Voor Een Vette Huid

Heb jij een vette huid? Ga dan juist wel voor een poeder blush. Deze blijft het beste op je huid zitten. Gebruik je een cream of gel blush op een vette huid?

Dan vallen je poriën extra op en is de kans groot dat je blush niet goed blijft zitten.

Normale Huid

Als je een normale huid hebt, kun je eigenlijk alle types blush gebruiken. Kies dus gewoon die blush die jij het fijnst vindt werken.

Gevoelige huid

Is jouw huid erg gevoelig? Dan kan je het beste voor een minerale blush kiezen. Bij minerale make-up is de kans op irritaties of roodheid namelijk minimaal.

Welke Kwasten Gebruiken Voor Je Blush?

Voor het aanbrengen van je minerale of poeder blush, heb je de keuze uit verschillende kwasten.

  • Kleine en stevige blush kwast: Met deze kwast kan je zeer precies werken en je blush wat sterker aanzetten.
  • Medium en ronde blush kwast: Een ronde blush kwast van medium grootte is de standaard blush kwast die je het meeste tegenkomt. Deze kwast werkt prima om je blush goed te verdelen.
  • Schuine blush kwast: Schuine kwasten zijn vaak vrij stevig, maar tegelijkertijd ook fijn om mee te blenden. Door de vorm glijdt deze kwast gemakkelijk over je gezicht.
  • Stippling kwast: Deze kwast is perfect als je jouw blush subtiel aan wilt brengen. Van harde vegen zal je met een stippling kwast niet snel last hebben. Deze kwast is daarom ideaal voor blushes die sterk gepigmenteerd zijn.

Blush Aanbrengen Tips

Voordat je begint met blush aanbrengen, zorg je eerst dat je klaar bent met je andere make-up. Zorg voor een goede basis met foundation, een BB cream of een getinte dagcrème.

Natuurlijk kan je blush ook zonder andere gezichtsmake-up gebruiken. Over het algemeen blijft je blush dan wel iets minder goed zitten.

De manier waarop je de blush vervolgens aanbrengt, is afhankelijk van het type blush. Poeder blush en minerale blush breng je met een kwast aan.

Cream en gel blush kan je voorzichtig deppend met je vingers aanbrengen. Gel blush aanbrengen over andere gezichtsmake-up heen, kan ervoor zorgen dat de andere make-up niet mooi blijft zitten. Wees hier dus voorzichtig mee.

Voor alle soorten blush geldt: beter te weinig dan te veel. Begin dus met een klein beetje blush en bouw indien gewenst op. Neem niet te veel blush op je kwast en tik je kwast af.

Nog wat extra blush toevoegen is natuurlijk altijd makkelijker dan een teveel aan blush weghalen zonder je make-up te verpesten.

Blush Aanbrengen Op De Appeltjes Van Je Wangen

Over het algemeen zijn er twee manieren om je blush aan te brengen. De eerste manier is om de blush op de appeltjes van je wangen aan te brengen.

Deze manier van blush aanbrengen is vooral geschikt voor roze blushes. Je gaat hierbij als volgt te werk:

  • Lach, zodat de appeltjes van je wangen naar voren komen. Zo weet je precies waar je jouw kwast moet plaatsen;
  • Neem wat blush op je kwast, tik hem af en zet je kwast op de appeltjes van je wangen. Gebruik je cream of gel blush? Dan neem je wat van de blush op je vingertoppen. Werk met één of twee vingers;
  • Begin in het midden van de appeltjes van je wangen, niet richting je neus. Dit ziet er namelijk onnatuurlijk uit;
  • Werk met een deppende beweging naar de zijkant richting je haarlijn. Dit doe je in een schuine lijn omhoog;
  • Probeer vegende bewegingen te vermijden, omdat je blush hiermee niet mooi verdeeld wordt.

Blush Aanbrengen Onder Je Jukbeenderen

Je kunt je blush ook net onder je jukbeenderen aanbrengen. Deze manier is vooral geschikt voor blushes met een warme ondertoon. Als je een blush met een koele ondertoon onder je jukbeenderen aanbrengt, loop je het risico dat het er onnatuurlijk uitziet. Je blush onder je jukbeenderen aanbrengen doe je zo:

  • Zuig je wangen iets naar binnen zodat je jukbeenderen duidelijk te zien zijn.
  • Breng de blush deppend aan, vanuit het kuiltje in je wangen richting je haarlijn. Werk hierbij weer in een schuine lijn omhoog.

Blush En Je Gezichtsvorm

De plaats waar je jouw blush aanbrengt, heeft veel invloed op hoe je de vorm van je gezicht er uitziet. Het is daarom verstandig om je blush aan te passen aan je gezichtsvorm.

Bij alle gezichtsvormen is het natuurlijk belangrijk om de blush goed te blenden, zodat je geen opvallende lijnen ziet.

Ovaal Gezicht

Een ovaal gezicht is wat blush betreft met makkelijkst, omdat verschillende manieren van blush aanbrengen je goed staan. Je kan je blush op de appeltjes van je wangen aanbrengen en richting je haarlijn werken of je kan wat meer definitie creëren door je blush aan te brengen zoals bij de blush tips voor een rond gezicht.

Lang Gezicht

Heb jij een lang gezicht? Dan kan je blush het beste op de appeltjes van je wangen aanbrengen en hierbij in een horizontale lijn richting je haarlijn werken. Blush aanbrengen in een schuine lijn, past minder goed bij jouw gezichtsvorm.

Hoekig Gezicht

Bij een hoekig gezicht, kan je de blush het beste alleen in een ronde vorm op de appeltjes van de wangen aanbrengen. Dit maakt de vorm van je gezicht wat zachter.

Blush Voor Een Rond gezicht

Een rond gezicht kan je met blush wat slanker laten lijken. Breng geen blush aan op de appeltjes van je wangen, dat laat je gezicht er juist ronder uitzien.

Kies in plaats daarvan voor blush langs je kaaklijn richting je oren.