Zien we normaal vooral veel IT-bags, dit seizoen staat bol van de IT-shoenen. Eerder kon je al lezen over de nu al befaamde slipper. Een ander schoentje dat tegenwoordig echt niet weg te denken is uit het blogger-straatbeeld, is de two tone Chanel slingback.

Deze pareltjes zijn te herkennen aan de contrasterende neus, het lage blokhakje en het opvallende enkelbandje. Deze hebbe-schoentjes van Chanel zijn vooral al veel gezien is in de populair nude kleur, maar zijn daarnaast ook te krijgen in andere kleuren zoals donkergrijs (die je nu ook steeds meer ziet) allen uiteraard wel voorzien van de nu al iconische zwarte neus.

chanel two tone slingback

Terug van weggeweest

Gabrielle Chanel introduceerde in 1957 de two tone slingback voor het eerst. 58 jaar later brengt Karl Lagerfeld het lieve schoentje terug op de catwalk tijdens de Fall ’15 show. Nu is deze slingback overal waar ons mode-oog reikt. Vanaf ongeveer 800 euro kan de real deal van jou zijn, maar net zoals met zo’n beetje alle populaire fashion items, kun je ook in dit geval het internet afstruinen naar een goedkopere look-a-like.

Shop two tone slingbacks