Hoe ergerlijk we het ook vinden, is het soms niet te overzien om kleding vlekkeloos te houden. Nu is de ene vlek makkelijker uit kleding te krijgen dan de ander. Een product waar dat iets minder makkelijk mee gaat, is chocolade. Raak jij al helemaal in paniek na het zien van zo’n chocoladevlek in bijvoorbeeld je favoriete blouse? Nergens voor nodig om te stressen, met de trucjes hieronder verwijder je chocoladevlekken in no-time uit je kleding.

Gebruik melk

Ondanks dat we gek zijn op chocolade is het op zo’n moment ons aartsrivaal. Gooi je kledingstuk uit blinde paniek niet meteen in de wasmachine, vaak doet dit niet veel goeds voor het item. Een truc uit de oude doos is melk. Hoe gek het ook klinkt, is dit echt een wondermiddeltje voor vlekken. Schenk wat melk op de vlek en laat het een tijdje inwerken. Hierdoor zie je dat de chocoladevlek uit je kleding al iets minder is geworden. Na dit gedaan te hebben, kun je je kledingitem in de wasmachine doen.

Geen zeep

Uit gewoonte voor andere vlekken zou je misschien denken dat zeep ook  chocoladevlekken verwijdert. Alleen zorgt dit juist voor het omgekeerde. Door de vlek te behandelen met zeep zorg je ervoor dat de vlek zich fixeert waardoor het onmogelijk wordt om het er nog uit te krijgen.

Warm water is een goeie oplossing om de vlek mee te behandelen. Door het warme water smelt de chocolade als het ware uit je kledingitem. Het is wel belangrijk dat je de vlek er direct probeert uit te halen. Hoe langer je ermee wacht, hoe lastiger het wordt.

Bleek

Deze truc moet alleen gebruikt worden bij witte kledingitems. Bleek zorgt ervoor dat alle kleur uit een item verdwijnt. Als je bijvoorbeeld een witte katoenen blouse hebt, is deze tip ideaal. Giet wat verdund bleekwater over de vlek en laat het net als de melk-truc even inwerken. Zodra het er een tijdje inzit kan je het item om het standaard wasprogramma wassen.

Wasbenzine

Stel dat je vlek zo groot is dat die met bovenstaande trucs niet te overzien is, dan kan je altijd nog wasbenzine gebruiken. Dit is een behoorlijk agressief middeltje die hoog waarschijnlijk de vlek eruit krijgt. Doe een beetje van de wasbenzine op een doekje en wrijf het rustig over de vlek. Als dit te hardhandig gebeurt, zorg je er juist voor dat de vlek er niet meer uitgaat. Na het wrijven moet de vlek er als het goed is al uit zijn. Was het kledingstuk daarna nog na met een handsopje. De wasbenzine kan tevens voor alle kledingstoffen gebruikt worden.

Heb jij nog aanvullende tips om chocoladevlekken uit je kleding te verwijderen? Laat het ons weten!