Heb je binnenkort een feestje met als dresscode cocktail? Dan is het wel zo handig om er het een en ander over te weten, zodat je zeker weet dat je goed gekleed bent. Begin 20e eeuw waren de cocktailparty’s vooral in de Verenigde Staten erg populair. De productie van alcohol werd namelijk verboden. Toch kwamen mensen maar al te graag bij elkaar voor een gezellige avond met uiteraard een illegaal drankje . Tegenwoordig is de cocktail dresscode vooral geschikt voor feestelijke evenementen en is het een populaire dresscode voor bruiloften. De regels zijn gelukkig niet zo strikt, dus je hebt lekker veel keuze!

De cocktail dresscode in het kort

Wij geven je graag wat extra informatie over de cocktail dresscode en bijhorende accessoires.

  • De cocktail dresscode is vooral gericht op vrouwen, en draait voornamelijk om de cocktailjurk.
  • Een typische cocktailjurk valt meestal op de knie of er net iets erboven.
  • Elke kleur is toegestaan, ook een subtiel printje.
  • Een clutch is de perfecte accessoire voor feestje met een cocktail dresscode.
Cocktail dresscode

Cocktailjurk

Het draait bij deze dresscode voor vrouwen voornamelijk over de cocktailjurk. Een typische cocktailjurk valt meestal op de knie of net iets erboven. Let er wel op dat het decolleté niet te laag is. De combinatie van blote benen en een te blote hals kan een beetje ordinair ogen. Voel je je niet fijn in een kort jurkje? Geen probleem. Bij deze dresscode is een lange jurk, mooi broekpak of chique jumpsuit ook prima. De look moet er netjes uitzien, maar niet te zakelijk. Het is tenslotte een feestelijke gelegenheid. Haal die party dress dus maar weer eens uit de kast! En mocht je die nou niet hebben, dan heb je nu wel een goed excuus om een leuke nieuwe outfit te gaan shoppen.

Kleur

Bij een cocktailparty is in principe elke kleur toegestaan. Zelfs items met een subtiel printje! Zorg vooral dat de kleding past bij je eigen stijl. Dan weet je zeker dat je goed in je vel zit en straal je meteen zelfverzekerdheid uit! Met een mooie kanten stof in een donkere kleur zit je altijd goed. Als je wat meer op wilt vallen kun je natuurlijk ook kiezen voor een gekleurd exemplaar met ruches of pailletten.

Accessoires

Afhankelijk van het weer kun je ervoor kiezen om een panty te dragen. De beste optie is een zwarte die een beetje doorschijnt. Als je perse een huidkleurige wil dragen, koop dan alsjeblieft wel de goede kleur. Van die oranje benen zien er goedkoop uit. Zonde van je mooie outfit!

Een clutch is de meest perfecte tas voor dit soort feestjes. Het ziet er chique uit en kan je look helemaal afmaken. Ook je sieraden mogen best opvallen. Heb je al een uitgesproken jurk? Houd het dan liever simpel. Maak je cocktail outfit af met een paar pumps of nette loafers en je bent helemaal ready!