Na het succes van Holland’s Next Top Model maakt RTL5 nu plaats voor een nieuwe modellenserie, Curvy Supermodel. Een zoektocht naar een model met een maatje meer. Gister was de eerste aflevering en mensen zijn er erg over te spreken.

Net als bij het afgelopen seizoen van HNTM, is Anna Nooshin ook hier de host van het programma. Ze vertelt dat er veel animo is voor het programma en dat je tegenwoordig veel vaker een model met een maatje meer op de catwalk ziet. De modellen konden zich aanmelden voor het programma met een minimale maat van 40 of 42. Voor het programma hebben zich duizenden vrouwen aangemeld waarvan er 20 zijn uitgekozen.

Jury

Naast Anna Nooshin bestaat de jury nog uit drie andere personen. Een aantal gezichten zijn ook al bekend van de jury in HNTM.

Invloed

De programmamakers hopen ook dat ze met het programma invloed kunnen uitoefenen op jongere meiden. Vaak willen pubermeisjes voldoen aan het ideaalbeeld omdat dat iets is wat je alleen nog maar op social media ziet. Het programma wilt hiermee aanduiden dat iedereen op een verschillende manier mooi kan zijn.

Curvy Supermodel is iedere maandag om 20:30 uur op RTL5 te zien.