Hoewel je misschien het liefst naar de stad toe gaat voor een date of een afspraak met vrienden, kun je het thuis net zo goed gezellig maken! Je hebt er iets meer creativiteit voor nodig. Toch is het ook in huis zeker mogelijk om er een memorabele dag of avond van te maken. Dit zijn onze tips.

Koffie en taart

Spreek je overdag af met je gast? Zorg dan voor koffie en taart! Als de koffie al klaarstaat zodra hij of zij arriveert, ruikt het direct goed in huis. Kies natuurlijk wel voor kwalitatieve koffie, zoals illy koffie. Daar kun je je gasten blij mee maken! Goede koffie kopen maakt je tot een ideale gastheer of -vrouw. En haal ook iets lekkers in huis om erbij te kunnen serveren. Een stuk taart valt sowieso in de smaak.

Koffie en taart

Iets lekkers bakken

Over die taart gesproken! Je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken. Maak ‘m van tevoren, om meteen aan te kunnen vallen. Maar het is nog wel gezelliger om sámen iets te bakken. Kies uiteraard wel voor een baksel dat daarna direct kan worden opgegeten en niet nog een dag hoeft te staan. Brownies zijn een goed voorbeeld, om maar iets te noemen.

Uitgebreid koken

Zin om samen in de keuken te staan? Het hoeft natuurlijk heus niet altijd om een baksel zoals taart te gaan. Er is nog veel meer om aan te denken qua bereiding! Maak samen een diner klaar, met meerdere gangen. Of bereid juist een goede lunch. Het kan allemaal. In ieder geval gaat de tijd lekker snel als jullie bezig zijn in de keuken. En ondertussen is er genoeg tijd voor een goed gesprek.

Spelletjes spelen

Altijd goed tijdverdrijf: ga samen spelletjes spelen. Zeker als het een druilerige dag is, zorgt dat voor gezelligheid. Misschien heb je zelf al genoeg spelletjes in huis. Anders kun je aan je gast vragen om zijn of haar favoriete spelletje mee te brengen.

Film of serie kijken

Zin in een ontspannende activiteit? Zet dan lekker de tv aan en kijk samen een goede film of serie. Zeker als jullie van dezelfde genres houden, is dat aan te raden. Het is misschien niet zo gezellig om de hele dag lang achter de tv te hangen, maar een paar uurtjes kan helemaal prima zijn.

Wandeling in de buurt maken

Zin om nog even naar buiten te gaan? Maak dan een wandelingetje in de buurt. Dat kan het bezoek ook wat minder eentonig maken: jullie hoeven je zo niet steeds in dezelfde ruimte te bevinden. Mocht het buiten regenen, gewoon een paraplu meenemen. Vervolgens is het binnenshuis weer extra comfortabel!