Wie houdt er nou niet van eten dat lekker én gezond is, count us in! Je hebt ongetwijfeld al over banana bread gehoord. Het is het perfecte gezonde tussendoortje en heerlijk bij een kop koffie of thee. Een echte treat in je welverdiende pauze! Maar het is ook het ideale ontbijtje om je dag goed en gezond mee te beginnen. Het internet staat barstensvol met lekkere bananenbrood recepten. Wij zochten de lekkerste variaties voor je uit en vonden er vijf die ook nog eens super healthy zijn!

Bananenbrood recepten

The classic bananenbrood

Op ChicksLoveFood vonden wij de healthy variant van bananen brood. Geen suiker en tarwe maar amandelmeel, honing en noten. Soms is simpel eten met weinig poespas ook heel lekker, en dit brood is zeker geen uitzondering. Wij pakken alvast een kopje thee..

Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Natuurlijk is dit de eerste beste banana bread die je na de classic bananen brood gaat maken. Trust us, het is zo lekker! En nee niet ongezond als je rauwe cacao of biologische pure chocolade gebruikt. In dit recept van OhMyFoodness gaan ook nog stukjes pure chocola, heerlijk!

Roasted banana bread met kokos en chocolade chunks

Loopt het water je niet in de mond bij het lezen van die titel? Een twist op de klassieker door de bananen eerst te bakken in de oven met een laagje honing en kaneel erover, oh my lord! Check het recept zeker op Halfbaked Harvest, alleen al om de mooie food foto’s waar je geheid trek van gaat krijgen!

Bananen brood met koffie

De toevoeging van slechts één ingredient kan een recept al helemaal life changing maken. Een shotje espresso in je banana bread is zo’n voorbeeld! Scheelt je ook weer een kopje koffie in de ochtend ;). Het recept vind je op The Whole Bite blog.

Blauwe bessen en banaan

Een gouden combi en heerlijk als ontbijt: bananenbrood met blauwe bessen. Kop koffie erbij en je favoriete magazine, niks meer aan doen! Recept van de Groene Meisjes.

Wij weten wel wat er morgen als ontbijt wordt gegeten! Nu alleen nog kiezen welke van de 5 bananenbrood recepten het wordt…