Je kent het wel, je wil gezellig met vriendinnen na het eten ergens bijkletsen en lekker borrelen. Maar waar ga je dan heen? Het is niet echt de bedoeling om uit te gaan dus de clubs vallen af en ook de restaurants zijn voor deze gelegenheid niet de beste keuze. Daarom hebben wij speciaal voor jou de vijf leukste borrelplekken op een rij gezet.


1. Hotel W

W Hotel Amsterdam lounge

Foto: W Amsterdam

Voor de wat meer decadente avonden is er Hotel W. Je voelt je meteen VIP als je binnenkomt en kunt plaatsnemen in een van de uberhippe loungesets. Overigens is een wijntje op het terras ook een aanrader, je hebt namelijk een prachtig uitzicht over Amsterdam. Pas wel op dat je niet nat wordt, hotel W heeft sinds kort namelijk ook een zwembad op het terras. De cocktails en Gin Tonics zijn stuk voor stuk heerlijk, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor.

2. Gerard Douplein in de Pijp

de-pijp-amsterdam

Aan het Gerard Douplein in de Pijp liggen vind je meerdere horeca gelegenheden waar je lekker kunt borrelen. En aangezien het een populaire plek is, kun je ook maar het beste ter plekke kijken waar er nog een tafeltje vrij is. Ook hier serveren ze prima biertjes, frisse wijnen en Gin Tonics. Uiteraard aangevuld met een lekkere bittergarnituur.

3. Nest

Nest Amsterdam

Foto: Instagram

‘The new kid on the block’. Dit dakterras in Oost bestaat nog niet zo heel lang en is onderdeel van Hotel Casa 400. Het dakterras is super mooi ingericht en je waant je meteen op vakantie. Het ultieme picknickgevoel ook al zit je op dertig meter hoogte.

4.Hanneke’s Boom

Hanneke's Boom Amsterdam

Foto: Facebook

In het centrum dichtbij centraal vind je deze plek aan het water. Je kunt er naar de voorbijvarende bootjes kijken terwijl je van je drankje geniet. Vooral de locatie is ideaal als niet iedereen uit Amsterdam komt. Het is een grote tent dus ook met grote groepen maak je hier kans op een plaatsje.

5. Het Vondelpark (of elk ander park)

Het Vondelpark Amsterdam

We zijn toch stiekem ook fan van gewoon lekker borrelen in het park. Er is namelijk altijd plaats en er zijn genoeg andere gezellige mensen. Het enige nadeel is misschien dat je zelf voor eten en drinken moet zorgen. Gelukkig zijn er genoeg restaurants die hier op in spelen. Z0 hebben de Pizzabakkers de ‘Pizza & Prosecco – picknick’, maar je kunt natuurlijk ook gewoon Foodora of Deliveroo in het park laten bezorgen.

Heb jij zelf nog plekken die absoluut moeten worden toegevoegd aan deze lijst? Laat het ons weten in de reacties!