Er zijn van items die samen de basis van elke kledingkast zouden moeten vormen. De vorige keer spraken we al over de ultieme klassieker het witte t-shirt. Nou, we hebben er weer een, zo’n fashionable item dat absoluut niet mag ontbreken in je klerenkast. Deze week staat in het teken van: de zwarte skinny jeans. Wederom een tijdloos stuk, die mits goed gekozen, bij iedereen goed staat.

Zo draag je de zwarte skinny jeans

Wat zo handig is aan een klassieker als deze, is dat je hem met werkelijk alles, maar dan ook alles kan combineren. Ga bijvoorbeeld voor een compleet zwarte outfit of maak hem wat netter door je jeans te dragen met een chique blouse. Of ga voor super basic met een t-shirt en colbert. Alles kan!

altijd goed zwarte skinny jeans

Waar moet je op letten?

Om de perfecte zwarte skinny jeans te vinden, kun je bij het kiezen van een mooi exemplaar, letten op een aantal dingen:

  • Skinny of ultra skinny; ga je voor een spray on of een iets losser exemplaar, dat is de vraag! Een skinny jeans die je onderbenen mooi omsluit zonder te strak te zitten is vaak het mooist.
  • De hoeveelheid stretch; een echt mooie skinny jeans heeft niet te veel stretch. Een jegging is al een lange tijd een groot favoriet onder velen, maar een echt mooie skinny mag toch echt wat meer stugger spijkerstof bevatten.
  • De fit; dat een kledingstuk goed past is natuurlijk het belangrijkste aspect bij alle kleding die je aantrekt, zorg er daarom voor dat je kiest voor een goed passend exemplaar. Maten kunnen per merk ontzettend verschillen, probeer je daarom niet vast te houden aan dat getal, maar probeer verschillende maten uit en kijk hoe hij valt.
  • De taille; ook hier geldt, zorg dat de skinny jeans die je kiest, goed past. Een zichtbare bilspleet zit niemand op te wachten. Doe de buk-test daarom even bij het passen van je jeans en kijk of de hoogte van taille ok is en blijft.
  • De lengte van de broekspijp; een goede skinny jeans staat het mooist als de lengte van de broekspijp precies op je enkel valt. Je kunt hierbij het beste uitgaan van een broekspijp die net eindigt op of net boven het bot van je enkel.
  • De wassing; diepzwart of een beetje vaal? Keuzes genoeg en alles kan.

Shop zwarte skinny jeans

Budget

It’s ok

Splurge