Ook al is het buiten nog winters en koud; de nieuwste bikini trends voor 2017 zijn alweer bekend. En laat het met dit weer des te leuker zijn om alvast te oriënteren wat je dit jaar op het strand gaat dragen. Dat badmode een steeds belangrijker modeartikel wordt, is wel te merken aan de vele verschillende soorten bikini’s, badpakken, monokini’s of tankini’s die er zijn. Maar welke bikini moet je dit jaar nu aanschaffen? En zijn je bikini’s van vorig jaar nog wel hip genoeg?

Ook de bikini trends veranderen ieder jaar. Om er zeker van te zijn dat jij dit jaar helemaal meegaat met de mode, hebben we hier de belangrijkste bikini trends van 2017 voor je op een rij gezet.

1. One-shoulder

Dit jaar ligt ligt de nadruk op je schouders. Het opvallende is dat de trends die je in 2017 bij bikini’s gaat zien, van andere bekende kledingtrends afkomstig zijn. Een goed voorbeeld is de off-shoulder trend (de truien, blouses en tunieken met blote schouders). De aandacht mag dus gevestigd worden op je schouders en met de one-shoulder bikini trend zit je helemaal goed. Doordat de bandjes naar één schouder gaan, krijgt je bikini een leuke twist. Helemaal als het broekje op een symmetrische manier bij je topje past.

2. Camel

Camel is helemaal van nu. Dat de kleur steeds hipper wordt, zagen we in 2016 al langzaam gebeuren. De camel trenchcoat en de camel trui waren (en zijn nog steeds) razend populair. In 2017 komt de kleur zelfs terug bij de nieuwste badmode. Helemaal niet erg, want camel is een hele klassieke kleur, die toch stoer staat. Een bikini in deze kleur geeft je een natuurlijke, maar sexy look. En hij staat ook nog eens heel mooi bij een zongebruinde huid!

3. Over the top

Misschien wel de leukste trend voor 2017 zijn de roesjes, ruffles, laagjes en kant. De trend die je in 2016 ook al terugzag in blouses en shirts, is nu ook populair bij de bikini. Je bikini mag dit jaar zo vrouwelijk en opvallend mogelijk zijn. De extra stoffen details maken je bikini speels en girly. Denk aan ruffles bij de schouders of extra kanten laagjes aan het bikinibroekje. Door met de stoffen te spelen creëer je een hippe en opvallende look, die ook nog super vrouwelijk staat.

4. Veters

Veters zijn hip. Je bikini mag daarom versierd of afgewerkt zijn met zoveel mogelijk veters. Je kunt ze dragen bij je bikinibroekje (de veters waarmee je het bikinibroekje vastgeknoopt) of een nieuwe trend is de veters aan de zijkant van je bikinibroekje. Zeker met de high-waist bikinibroekjes, zie je dit terugkomen. Veters staan stoer en maken je badpak of bikini bovendien super sexy. Je kunt een bikini kopen met veters bij een hoog broekje of met veter bij de bikinitop. Het is allemaal goed, als ze maar aanwezig zijn bij je bikini. Maar ook bij de badpakken van 2017 zie je de veters voorbij komen. Want ja! Het badpak is terug.

5. Het badpak is terug

Het valt misschien niet onder bikinitrends, maar het is wel een hele belangrijke! Het badpak is namelijk helemaal terug van weggeweest. Waar het badpak een aantal jaar geleden werd gezien als een klein beetje ouderwets, is hij weer hipper dan hip. Deze zomer kun je naast een klassiek badpak ook kiezen voor een zogeheten ‘Monokini’ – een modieuze kruising tussen een badpak en bikini. De fabels over dat badpakken niet sexy zijn, gaan allang niet meer op. Een goed voorbeeld is het badpak met uitgeknipte vlakken of met veters aan de zijkant. Een badpak is niet alleen sexy; het zorgt ook voor een sportieve look. En wie wil er nu niet sportief uitzien op het strand?

Dit is een gastartikel geschreven door Amber van dresscode.nl.