Wil je ervoor zorgen dat je ogen meer gaan leven en mooier uitkomen? Dan is het zeker verstandig om aan de slag te gaan met oogmake-up, want hiermee kun je dit bereiken. Zeker als je fan bent van make-up en het leuk vindt om hiermee te experimenteren, is het leuk om hiermee aan de slag te gaan. Ben je benieuwd hoe je de perfecte oogmake-up kunt aanbrengen? Wij geven je hieronder wat handige tips ter inspiratie, dus lees snel verder!

Je gezicht reinigen

Wat je absoluut niet moet vergeten als je van plan bent om make-up te gaan aanbrengen op je ogen, is om vooraf je gezicht goed te reinigen. Hiervoor kun je een reinigingsproduct gebruiken en deze daarna weer afspoelen met water. Zorg ervoor dat eventuele make-up resten verwijderd worden, zodat je echt helemaal opnieuw kunt beginnen. Begin niet eerder met je oogmakeup dan dat je gezicht goed gereinigd is!

Oogprimer aanbrengen

Een volgende stap die goed is om te maken als je mooie oogmake-up wilt aanbrengen, is het gebruiken van oogprimer. Een primer is in staat ervoor te zorgen dat je oogmake-up langer kan blijven zitten. Bovendien zorgt het ervoor dat de kans op vervagen en uitlopen van je make-up verkleind wordt en dat je de kleuren ogenschaduw beter kunt mengen. Als je graag wilt dat jouw oogmake-up de hele dag perfect blijft zitten, dan is een oogprimer dus eigenlijk onmisbaar. Zorg er dus voor dat je deze in huis hebt, want deze zal je vaak nodig gaan hebben bij het aanbrengen van oogmake-up.

De oogschaduw

Voor de perfecte oogmake-up is natuurlijk oogschaduw essentieel. Met oogschaduw kun je jouw ogen namelijk mooi opmaken. Maar het opmaken van de ogen vindt niet iedereen even makkelijk. Een van de oogmakeup tips is natuurlijk om een kleur oogschaduw te kiezen die goed bij je kiest. En je hoeft uiteraard niet voor één kleur te kiezen, meerdere kleuren mengen is ook goed mogelijk. Of er ook oog opmaken tips zijn? Zeker! Wij zetten hieronder wat handige stappen op een rij:

  • Breng de basiskleur die je hebt gekozen aan over je hele oogleden. Het kan een mooi effect hebben om hierbij te kiezen voor een neutrale, lichte kleur. 
  • Breng de andere kleur oogschaduw aan. Het kan een leuk effect geven als je dit zoveel mogelijk aanbrengt op de buitenhoek van je oogleden.
  • Blenden maar! Als je meerdere kleuren hebt aangebracht en er een mooi geheel van wilt maken, kan het blenden gaan beginnen. 

Eyeliner aanbrengen

Wat ook zeker behoort tot de make-up tips voor mooie, levendige ogen, is eyeliner. Als je echt wilt opvallen met je oogmake-up, dan is eyeliner zeker een aanrader. Je zorgt er hiermee namelijk voor dat je ogen er uitspringen. Je kunt bij het aanbrengen zelf bepalen hoe dik je het lijntje maakt. Om eyeliner perfect aan te brengen, is het handig om je oogleden iets omhoog te houden en te beginnen in de binnenste ooghoek. Daarna trek je de eyeliner door langs de wimperrand en de buitenooghoek. Uiteraard kun je hier nog een paar keer overheen gaan als je de lijn nog niet dik genoeg vindt. Maak de lijn echter ook weer niet te dik, want zo kan het allemaal iets too much worden. Je kunt bij eyeliner natuurlijk ook denken aan de populaire wing. Dit kan jouw oogmake-up ook zeker goed doen, dus als je hier handig in bent is die trend ook handig om te proberen.

Mascara

Zeg je oogmake-up, dan zeg je mascara. Hier kun je jouw oogmake-up look complete mee maken. Met een goede mascara kun je jouw wimpers voller en krachtiger maken. Dit kan ervoor zorgen dat jouw ogen nog levendiger worden en daarnaast groter lijken. Probeer erachter te komen welke mascara bij jou het beste werkt. Er zijn talloze soorten waar je uit kunt kiezen, maar de ene mascara werkt weer beter voor jouw wimpers dan de andere. 

Deze make-up tips kun je in gedachten houden, of je nu blauwe, groene of bruine ogen hebt. Met behulp van deze stappen kun jij de perfecte oogmake-up aanbrengen. Niet alleen kan het leuk zijn om hiermee aan de slag te gaan, ook het resultaat kan iedere keer weer te gek zijn. Als je het leuk vindt om met make-up te werken, probeer dan vooral iedere keer iets nieuws uit. Met oogmake-up kun je flink variëren, je mogelijkheden zijn eindeloos. Deze bovenstaande stappen kun je in ieder geval iedere keer weer in gedachten houden, want zo weet je goed welke stappen je moet ondernemen.