In de kroeg, op je werk of op school: dames met krullend haar kom je overal tegen. Vind jij het ook zo mooi? Je kunt zelf ook aan de slag met het maken van krullen in je haar. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wil jij wat vaker een mooie bos krullen hebben? De tips die je kunt gebruiken om krullend haar te maken? Die vind je in dit artikel, dus lees snel verder. 

Haar krullen met krultang

Hoe krijg je krullen in je haar? De meest voor de hand liggende optie is om je haar te krullen met behulp van een goede krultang. Krultangen zijn beschikbaar in verschillende diameters. Des te groter de diameter is van een krultang, des te groter jouw krullen zullen worden. Het is dus goed om na te denken wat voor soort krullen je graag zou willen maken. Hoe je te werk kunt gaan met een krultang? Ten eerste is het van belang dat je jouw haar niet krult als je haar nog nat is. Als je mooie krullen wilt krijgen, is het dus van belang dat je droog haar hebt. Wat handig kan zijn om te doen, is om eerst een hittebestendig product op je haar te sprayen. 

De perfecte krullenbos krijgen kun je doen door jouw haar eerst op te delen in verschillende delen. Zeker als je veel haar hebt, is het handig om dit te doen. Als je veel haar hebt en je deelt je haar niet op in verschillende delen, dan kan het zomaar zo zijn dat je een aantal plukken vergeet mee te nemen. Probeer het dus in verschillende delen te krullen om het mooiste effect te bereiken. Pak om de beurt een pluk en rol jouw haar om de krultang naar buiten. Rol helemaal door naar boven, totdat je bijna bij je aanzet bent. Let natuurlijk op dat je niet te dicht in de buurt komt van je huid, want als je krultang zo heet is wil je natuurlijk voorkomen dat het je huid raakt. 

Heb je het een aantal seconden volgehouden? Dan is het tijd om de krultang weer voorzichtig uit je haar te halen. Het resultaat? Een prachtige lok met krullen. Doe dit met alle plukken in je haar die je graag wilt laten krullen. 

Haar krullen met stijltang

Een andere mogelijkheid om je haar te laten krullen, is door een stijltang te gebruiken. En ja, een stijltang is ook geschikt voor het stijl maken van je lokken. Echter kan het dus ook gebruikt worden om krullen mee te creëren. Wel is de ene stijltang hier beter voor geschikt dan de andere stijltang. Als je graag krullen wilt maken met behulp van een stijltang, is het belangrijk dat je beschikt over een stijltang met afgeronde platen. Deze platen staan bekend om het feit dat ze een ronde in plaats van hoekige rand hebben. 

Hoe krijg je krullen met stijl haar door een stijltang? Ook als je jouw haar wilt krullen met een stijltang, is het belangrijk dat je haar goed droog is. Doe het dus niet op nat haar, want dit kan jouw haar beschadigen. Wat je moet doen om krullen te krijgen? Pak een lok haar en plaats de stijltang hier omheen. Je knijpt de stijltang dicht en houd de stijltang horizontaal. Daarna draai je de stijltang, waarbij het de bedoeling is dat je de haarlok om de stijltang heen wikkelt. Dan schuif je de tang naar de punten van het haar, totdat je haar uit de tang valt. Door deze techniek toe te passen, komen er prachtige krullen in jouw haarlokken. Het is dan wel even lastiger dan krullen maken met een krultang, mar het is zeker een optie om eens te proberen. Zeker als je graag wat meer slag of volume in je haar wilt hebben, is dit een snelle optie die je kunt gebruiken.

Haar krullen met krulborstel

Waar sommigen ook nog gebruik van maken, is de krulborstel. Hiermee heb je ook de mogelijkheid om mooie krullen te maken. Een krulborstel heeft twee functies. Je kunt hier of meer slag of volume mee creëren, of echt voor de wat meer volle krullen gaan. Wel is het goed om te onthouden dat een krulborstel niet zoveel krullen kan maken als bijvoorbeeld een krul- of stijltang. Met een krulborstel kun je echter wel een prachtige slag aan je haar geven.

Hoe een krulborstel werkt? Eigenlijk is het heel simpel. In tegenstelling tot bij een krultang of stijltang, is het bij de krulborstel wel verstandig om het te gebruiken bij vochtig haar. Voordat je de krulborstel gaat gebruiken, kun je ervoor kiezen om wat mousse aan te brengen. Door mousse te gebruiken voordat je gaat krullen met de borstel, kan het voor een extra effect zorgen. Verdeel je haar in verschillende lokken, om te voorkomen dat jouw haar in de knoop draait.

Bij de krulborstel is het goed om te beginnen aan de punten van je haar. Daarna wikkel je jouw haar langzaam om deze borstel heen, tot aan de haaraanzet. De föhn zet je tegen de krulborstel aan en blaas hier een paar seconden tegenaan. Laat de borstel met de haarlok heel even afkoelen. En voilà: jij hebt een mooie haarlok met volume. Zo kun je doorgaan met de rest van je haar voor een mooi speels effect.

Hoe krijg je krullend haar? Met bovenstaande tips kun je prachtige krullen maken. Maar hoe houd je je krullen mooi? Spuit een beetje haarlak op nadat je krullen hebt gemaakt. Dit verstevigt jouw krullen en zorgt ervoor dat het langer in model blijft zitten. Dan kun je langer van jouw prachtige krullenbos genieten!