Vind jij het belangrijk om veel tijd te besteden aan je beauty routine? Als jij niet gezegend bent met een gladde egale huid, kost dit meer tijd dan wanneer je dit wel hebt. Een goede huidverzorging is van groot belang bij je beauty routine. Niet alleen zorg je er zo voor dat ontstekingen en andere oneffenheden kunnen worden voorkomen, maar ook zorg je ervoor dat jouw huid gaat stralen. Er zijn wel een aantal do’s en don’ts bij je beauty routine die goed zijn om te weten. Welke dit zijn? Dat lees je hieronder!

Do’s bij beauty routine

Om je huid zoveel mogelijk te laten stralen, is het goed om te weten wat je hiervoor allemaal moet doen. Er zijn een aantal do’s bij je beauty routine die goed zijn om aan de slag mee te gaan. Hieronder zetten wij een aantal do’s voor je op een rij, zodat je dit kunt meenemen bij de verzorging van jouw huid!

Reinig je gezicht

Een van de echte do’s op het gebied van beauty routine is het reinigen van je gezicht. Om een gezonde, egale huid te realiseren is dit namelijk van groot belang. Niet alleen als je make-up draagt is het reinigen van je gezicht belangrijk, ook wanneer je geen make-up hebt gedragen. Het is een aanrader om dit twee keer per dag te doen, bijvoorbeeld ’s ochtends een keer en ’s avonds. Door je gezicht te reinigen is de kans op vuil minder groot, waardoor je ook minder snel last krijgt van ontstekingen en andere irritaties aan je gezicht. 

Hydrateren

Een andere do op het gebied van een goede skincare routine, is hydrateren. Wanneer je niet genoeg hydrateert, kan dit namelijk sneller leiden tot een droge huid. En dit is niet fijn en moet je zien te voorkomen. Hydrateren kun je op verschillende manieren doen. Ten eerste is het handig om minstens 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, zodat je huid van binnenuit gehydrateerd kan worden. Daarnaast zijn er al een hoop goede huidverzorgingsproducten op de markt met een hydraterende functie, die ook handig zijn om te hebben.

Gebruik producten die bij je huidtype passen

Tips voor huid- en gezichtsverzorging voor vrouwen? Wat hierbij een aanrader is, is om producten te gebruiken die goed passen bij je huidtype. Qua huidverzorgingsproducten zijn er al talloze soorten op de markt, waardoor deze keuze best lastig kan zijn. Want welk product is geschikt voor jouw huid? 

Om hierachter te komen, kan het goed om wat research te doen naar het product. Bepaal hierbij eerst wat je wilt bereiken met het huidverzorgingsproduct. Wil je het gebruiken om een droge huid tegen te gaan, rimpels te verminderen of om een egale huid te krijgen? Zodra je dit bepaald hebt, kan het makkelijker worden om specifiek op zoek te gaan. Vergelijk verschillende huidverzorgingsproducten met elkaar. Ga je online op zoek naar producten? Dan kan het ook een aanrader zijn om reviews van anderen te lezen. Op basis hiervan wordt het wellicht makkelijker om de juiste keuze te maken.

Je make-up kwasten reinigen

Wat ook behoort tot de beste gezichtsverzorgingsroutine, is het reinigen van je make-up kwasten. Op make-up kwasten kunnen namelijk veel bacteriën komen te zitten en dit is niet bevorderlijk voor je gezicht. Als je jouw make-up kwasten niet regelmatig schoonmaakt, smeer je de make-up dus telkens weer op je gezicht. En deze bacteriën zijn natuurlijk niet goed voor je gezicht, waardoor het goed mogelijk is dat je sneller te maken krijgt met oneffenheden op je huid. Zorg er dus voor dat je jouw make-up kwasten regelmatig schoonmaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan één keer per week. Probeer deze stap toe te voegen aan jouw goede gezichtsverzorgingsroutine, want je kunt hier veel profijt van hebben om een mooie stralende huid te krijgen.

Don’t bij beauty routine

Waar een aantal dingen goed zijn om te doen bij je beauty routine set, zijn er ook een aantal don’t bij je beauty routine die handig zijn om te weten. Aan welke don’ts je zou kunnen denken? Wij sommen er hieronder een paar voor je op.

Vaak je gezicht scrubben

Een don’t op het gebied van je beauty routine is het vaak scrubben van je gezicht. Waar het scrubben van de huid meerdere voordelen heeft, is het niet de bedoeling dat je dit te vaak doet. Als je dit te vaak doet, kan het de huid juist namelijk beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een van de goede gezichtsverzorgingstips is om het scrubben van je gezicht te beperken tot zo’n één of twee keer per week. 

Puistjes uitknijpen

Wat je ook moet vermijden in een gezichtsverzorging vrouwen routine, is het uitknijpen van puistjes. Hoewel dit misschien een goed idee lijkt, is niets minder waar. De kans is namelijk groot dat wanneer je dit doet, je het alleen maar erger maakt.

Veel aan je gezicht zitten

Om een egale stralende huid te krijgen, is het niet aan te raden om veel aan je gezicht te zitten. Op deze manier kunnen er namelijk veel bacteriën op je gezicht komen, waardoor de kans op irritaties op je gezicht toeneemt. Probeer dus vooral zoveel mogelijk van je gezicht af te blijven!

Te warm douchen

Wat niet bevorderlijk is voor jouw huid, is te warm douchen. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer je te warm gaat douchen, kan dit ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. En dit is uiteraard niet bepaald bevorderlijk voor een egale, stralende huid. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er zowel do’s als don’ts bij een goede beautyroutine. Deze dingen hierboven kunnen jou erbij helpen om een ideale routine voor jezelf te maken. Besteed hier in ieder geval voldoende aandacht aan. Hoe beter je jouw huid gaat verzorgen, hoe groter de kans is dat je het laat stralen!