Het wordt weer kouder buiten en dat betekent ook dat we weer anders gaan eten. Kom maar op met de boerenkool met worst, hachee en hutspot, want de winter komt eraan. Naast deze oer-Hollandse gerechten kun je ook gaan voor een heerlijk receptje met pompoen. Met Halloween voor de deur hebben wij een aantal recepten voor je die om de pompoen draaien.

Pompoensoep

Het regent, het waait en het is koud. Wat is er dan heerlijker dan thuiskomen bij een heerlijke pan soep. Er is niet veel meer nodig dan een heerlijke pompoen, een pan en koud weer. Dit recept van Albert Heijn is simpel te maken en zeker geschikt voor een koude herfstavond.

Pompoenbrood

Pompoenbrood

 

Ben je bananenbrood een beetje zat en wil je eens wat anders? Probeer dan dit pompoenbroodje eens. Heerlijk als ontbijt met jam, als tussendoortje bij een kopje thee met wat Philadelphia of als toetje met een bolletje ijs. Dit recept van Country living laat je meteen watertanden.

Pompoenmuffins

Naast soep en brood kun je ook gaan voor zoetigheid. Red velvet en chocolade ‘move over’, want dit najaar gaan we voor de pompoenmuffin. Deze pompoenmuffins, die ook van de site van Country living afkomen, zijn bereid met heerlijke roomkaas als vulling. Klinkt heerlijk toch?

Pompoenzaadjes

Pompoen zaadjes

In een pompoen zitten zaden en deze blijven over. Gooi deze zaadjes niet weg, want deze zijn geroosterd erg lekker door je yoghurt, in je soep of bij je brood. Als er iets makkelijk te maken is, dan zijn het de geroosterde pompoenzaden wel. Kijk maar naar dit recept van All Recipes.

Pompoenhummus

Leuk voor op feestjes, gewoon als je lekker op de bank zit met een toastje of een stokbroodje of op je broodje tijdens de lunch: Pompoenhummus. Als je hummus lekker vindt, dan is deze variant zeker het proberen waard. Deze pompoenhummus van Francesca kookt is om je vingers bij op te eten.