Natuurlijk is het zo dat de meeste boeken voor mannen én voor vrouwen geschreven worden. Maar er zijn onderwerpen die vrouwen meer aanspreken en andersom. Vrouwenboeken zijn romantisch, diepgaand en geven je een goed gevoel. Tegelijkertijd zijn deze boeken ook inspirerend en geschreven over of door sterke en bijzondere vrouwen die anderen motiveren en kracht geven. Wat ook je interesse en favoriete schrijver, het kan lastig zijn om nieuwe vrouwenboeken uit te kiezen voor je leeslijst of als cadeau. Daarom krijg je hier drie tips waarmee je de beste boeken vindt voor iedereen van het schone geslacht.

1.     Zoek lijstjes op het internet

Op het internet worden handige lijstjes gepubliceerd met de beste boeken in verschillende genres. Een top 10 boeken voor vrouwen is ook zo gevonden. Daarbij kun je op die manier ook op zoek naar lijstjes met schrijvers die zich op vrouwen richten of onderwerpen die vrouwen aanspreken. Zo krijg je in ieder geval voldoende inspiratie om je zoektocht voort te zetten en te specificeren. Het internet is goed voor globale informatie die je op zijn minst de juiste richting wijst.

2.     Vraag de experts om raad

Voor diepgaandere en meer gespecialiseerde informatie, heb je de experts nodig. Die zullen je niet alleen aanraden wat nu de leukste boeken voor vrouwen zijn, maar ook met unieke suggesties komen, uit ervaring. Ga dus naar je bibliotheek en spreek met de medewerkers daar, ga naar je plaatselijke boekhandel en vraag hen om raad en stel je vraag eventueel online bij een tweedehands boekenwinkeltje of een eigenzinnige online boeken webshop. Mensen met een passie voor lezen en boeken zullen je graag verder helpen bij je zoektocht.

3.     Verdiep je in de juiste schrijvers en genres

Verdiep je in de juiste schrijvers en genres

Een laatste tip die we willen aanbieden is om niet op zoek te gaan naar vrouwenboeken, maar naar schrijvers die vrouwen als doelgroep hebben genomen of genres die zich op vrouwen richten. Heb je een aantal vrouwenboeken schrijvers geselecteerd, dan kun je naar de bibliotheek gaan, een paar boeken lenen en een favoriete auteur aanwijzen. De boeken van schrijfster Karin Slaughter, bijvoorbeeld, zijn erg in trek bij vrouwen. Bepaalde genres, zoals psychologische thrillers, romantische verhalen of zelfhulpboeken trekken ook eerder de interesse van vrouwen dan van mannen. Door je daar verder in te verdiepen, kom je soms ook bij hele interessante nieuwe titels terecht.

Vind de beste boeken voor vrouwen spontaan

Met de bovenstaande drie tips word je vast op het goede spoor gebracht en vind je interessante en gepaste titels die vrouwen interesseren. Of je nu zoekt naar boeken, schrijfsters of genres, je krijgt ongetwijfeld een leidraad waarmee je uiteindelijk op een volgend boek uitkomt dat je enthousiast maakt. Vergeet de kleine minibibliotheken ook niet, die je in Nederland vaak naast de weg ziet staan. Daar kun je soms geweldige boeken voor vrouwen aantreffen en je neemt ze gewoon gratis mee naar huis. Op die manier stuit je misschien wel spontaan op je volgende favoriete schrijver die je anders nooit zou hebben ontdekt.