Het festivalseizoen is alweer een tijdje los gebarsten en er staan dan ook nog genoeg leuke feestjes op de planning. Trommel je vriendinnen op en gooi de heupen alvast maar los want wij hebben de leukste festivals van deze zomer op een rij gezet!

Festival kalender

Down the Rabbit hole

Datum: 5, 6 en 7 juli

Dit jaar vindt alweer de zesde editie plaats van dit zomerfestival. Voor Down the Rabbit hole moet je afreizen naar Gelderland, in Beuningen kan jij genieten van dit grote feest. De organisatie omschrijft het zelf als een avontuurlijke minivakantie en daar is niks aan gelogen. Je kan onder andere kamperen aan het water en je laten verassen door bekende maar ook onbekende artiesten. Het leuke is dat er voor iedere muzieksmaak wel wat tussen zit. Artiesten die daar optreden zijn onder andere Ronnie Flex & Deuxperience, Skepta, Grace Jones en Janelle Monaé.

Milkshake

Datum: 27 en 28 juli

Gek, gekker, gekst: dat is het motto van het zomer festival dat wordt gegeven in het Westerpark (Amsterdam). Milkshake staat er vooral om bekend dat ze iedereen accepteren. Of je nou homo, biseksueel, hetero, transgender of wat dan ook bent. De nadruk tijdens dit festival ligt voornamelijk op vrijheid, respect en liefde. Tijdens dit kleurrijke festival kan je genieten van de meest uiteenlopende en lekkere beats.

Appelsap

Datum: 10 augustus

In deze festival lijst mag Appelsap absoluut niet ontbreken. Is hiphop helemaal jouw ding? Dan is Appelsap sowieso iets voor jou! Geniet van de beste muziek van internationale maar ook nationale artiesten. Het Flevopark in Amsterdam is voor dit festival in augustus omgetoverd tot een hiphop walhalla. Onder andere Maleek Berry, Lil Kleine, Snelle en Latifah zijn van de partij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Third round tickets are now on sale and available through appelsap.net/tickets. More names to be announced 🍏💦 #APPELSAP2019

Een bericht gedeeld door Appelsap (@appelsapx) op

Straf_Werk

Datum: 17 augustus

Dat er goede festivals in Nederland plaats vinden is wel duidelijk maar ben jij al bekend met het festival Straf_Werk? Dit is een feestje voor de echte house en techno liefhebbers. Waar het festival voorheen in Blijburg werd gegeven, is het dit jaar verhuist naar het Havenpark in Amsterdam. Ga los op de beste platen van onder andere Ben Klock, Tale of Us, Fjaak, en Chris Stussy.

Lowlands

Datum: 16, 17 en 18 augustus

Het bekendste festival van Nederland vindt over anderhalve maand alweer plaats en daar wil jij zeker weten bij zijn. Kom kamperen in Biddinghuizen op het grootste popfestival en gooi die heupen los op de lekkerste deuntjes. Onder andere The Prodigy, New Order en Billie Eilish treden op. Het leuke van Lowlands is dat er voor iedereen wat leuks tussen zit. Ook hebben ze een vol programma aan film, cabaret en theater.

Strandfestival Zand

Datum: 24 augustus

Wat kunnen wij genieten van festivals in de zomer en dan al helemaal aan het strand. Tijdens het strandfestival Zand kan je in Almere heerlijk vertoeven en genieten van de meest verassende acts en muziek. De beste artiesten van eigen bodem zullen hierbij aanwezig zijn. Denk hierbij aan Guus Meeuwis, André Hazes, Ronnie Flex en Kraantje Pappie. Een super leuk idee voor bijvoorbeeld een vriendinnenweekend!

Amsterdam dance event (ADE)

Datum: 16, 17, 18, 19 en 20 oktober

Naast zomerfeesten zijn er ook genoeg aankomende festivals in het najaar. Zo vindt in oktober het grote Amsterdam dance festival plaats. Het centrum van Amsterdam wordt deze week omgetoverd tot het grootste podium voor elektronische muziek. Met meer dan 160 locaties en 2500 artiesten, behoort dit festival tot het spectaculairste feest van het jaar.