There is always time for a glass of wine. Dat moeten de bedenkers van de volgende festivals zeker ook gedacht hebben, want speciaal voor wijnliefhebbers bestaan er heuse wijnfestivals. Ja echt! Een festival zoals alle andere festivals maar dan met wijn in de spotlight! Can it get any better?! Wij zijn in ieder geval super enthousiast en hebben de data van onderstaande wijnfestivals al in onze agenda’s gezet![/intro]

Amsterdam Wine Festival – 16 tot en met 18 maart 2018

Westergasfabriek (Amsterdam)

Bij dit festival komen niet alleen de bekende wijnen uit Frankrijk, Italië of Spanje aan bod maar zal je je ook verbazen over de smaak van de onbekendere wijnen uit Oostenrijk, Slovenië of een wijngebied als Californië. In een paar dagen kun je dus in feite de hele wereld rondreizen! Het is zeker de moeite waard, want voor weinig geld proef je ook exclusievere wijnen!

Fonteyn Festival – 11 tot en met 13 mei 2018

Janskerkhof (Utrecht)

Voor de zevende keer opent dit festival haar deuren naar het wijnwalhalla. Meer dan tachtig verschillende soorten wijn worden hier namelijk in de spotlight gezet, terwijl je tegelijkertijd kan genieten van lekker eten en livemuziek! Dit festival staat bekend als het leukste wijnfestival van Utrecht en is gratis toegankelijk.

Mocht je na deze dagen nog geen genoeg hebben van het Fonteyn Festival, hebben wij leuk nieuws: er is namelijk ook een wintereditie die op 14, 15 en 16 december 2018 zal plaatsvinden!

wijn proeven

 

Bacchus Wijnfestival – 8 tot en met 10 juni + 15 tot en met 17 juni

Amsterdamse bos (Amstelveen)

Door verschillende bands, dj’s, een Wijnlokaal, mobiele keukens die met hun menu’s perfect aansluiten bij de wijnen en sommeliers creëert Bacchus een echt festivalgevoel. Dit jaar bestaat het festival alweer vijf jaar. Het festival is zowel op de fiets, met de bus, metro of auto goed te bereiken. Let wel op dat je voor de tijd pint, want op het festivalterrein is geen pinautomaat aanwezig en maak je gebruik van een creditpas (die verkrijgbaar zijn bij de ingang).

Wijnfestival Groningen – 28 tot en met 30 september 2018

Der Aa-kerk (Groningen)

Een groot aantal wijnhuizen en -importeurs laten tijdens dit festival hun rode, witte en rosé wijnen proeven en keuren door bezoekers. En omdat wijnproeven over het algemeen hongerig maakt, is ook bij dit festival aan eten gedacht. Daarom is er een speciale food court ingericht waar chef-koks en cateraars uit de regio de bezoekers laten lekkerbekken met de heerlijkste gerechten en hapjes!