Nu de zomer weer bijna voor de deur staat, wordt het weer hoog tijd om te kijken naar de modetrends. Want wat is nu echt in de mode in de zomer van 2021 en mag er dus echt niet ontbreken in jouw garderobe? Om jou te helpen met het vullen van die zomergarderobe, zetten wij de modetrends van aankomende zomer op een rij!

Felroze

Als roze echt jouw kleur is, heb je veel geluk deze zomer. Felroze is namelijk helemaal on trend in de zomermaanden. En dat begrijpen we maar al te goed, want een lekker fel kleurtje als roze straalt natuurlijk een zomers gevoel uit. De kleur is lekker opvallend en mag zeker gezien worden. Het mag aankomende zomer dan ook niet uitdagend genoeg met deze kleur. Als je het aandurft, kun je er zelfs voor kiezen om een complete roze outfit aan te trekken. Als je dit net iets te heftig vindt, is het natuurlijk ook leuk om gewoon subtiele accenten van felroze in je outfit te verwerken. Felroze is in ieder geval een van de modekleuren voor de zomer van 2021, dus je kunt alvast beginnen met het inslaan van roze kleding.

Relaxte outfits

Veel mensen werken al een flinke tijd thuis vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Als dit bij jou ook het geval is, is de kans groot dat je vaker een relaxte outfit aantrekt. Want ja, waarom niet? Als jij dol bent op relaxte outfits, ga je deze modetrend voor de zomer van 2021 in ieder geval super vinden. Relaxed wear kan deze zomer dan ook niet in jouw garderobe ontbreken. Er wordt verwacht dat voornamelijk tweedelige relaxed pakken helemaal on trend gaan zijn aankomende zomer. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld losse pantalons of een oversized blazer. Hoe dan ook ontzettend comfortabel. Deze modetrend is dus enorm geschikt voor dames die graag stijlvol én comfy de deur uitlopen. 

Neutrale kleuren

Een van de trends van aankomende zomer zijn ook kledingstukken in neutrale kleuren. En dat begrijpen wij, want neutrale kleuren doen het zowat altijd goed. Neutrale kleuren zijn bovendien vaak tijdloos, waardoor je het lekker lang kunt doordragen. Bij neutrale kleuren zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld wit en beige. Deze kleuren zijn dan ook geschikt voor allerlei verschillende kledingstukken. Of je nu kiest voor een top, shirt, jurk, rok of broek in neutrale kleuren: jouw outfit is hiermee sowieso on point.

Kleding met vrolijke printjes

Deze modetrend zien we vaker in de zomermaanden terugkomen: de kleding met vrolijke printjes. Je raadt het al, deze trend draait om vrolijke printjes als bijvoorbeeld dierenprint. Deze trend belooft enorm populair te worden, want vrolijke printjes op kleding geven echt die extra zomerse touch. Elk kledingstuk is ook geschikt voor deze trend. Van een top of shirt tot jurk of broek met vrolijke printjes: deze zomer mag alles. Een kledingstuk met een vrolijk printje is vaak al vrij opvallend. Als je jouw outfit niet te druk wilt maken, kan het daarom een goed idee zijn om dit kledingstuk te combineren met een effen kledingstuk. 

Duurzame kleding

We hebben steeds meer belangen bij duurzaamheid. De mode-industrie speelt hier dan ook goed op in. Duurzame kleding is dan ook zeker een van de trends op het gebied van mode in de zomer van 2021. Bij duurzame kleding kunnen we denken aan oude kledingstukken waar nieuwe kledingstukken van worden gemaakt. Steeds meer winkels en webshops bieden duurzame kleding aan. Het is niet alleen een stijlvolle trend aankomende zomer, ook is duurzame kleding uiteraard goed voor het milieu. En dit is een groot voordeel!

Wijde jeans

Je hoeft deze zomer niet alleen maar skinny jeans te dragen, want er is een nieuwe modetrend op het gebied van jeans: de wijde jeans. Deze modetrend zien we al steeds vaker voorbijkomen. We verwachten dan ook dat de wijde jeans aankomende zomer een enorme hit wordt. Naast het feit dat een wijde jeans stijlvol is, zit deze jeans ook nog eens enorm comfortabel. We verwachten dan ook zeker dat deze trend bij heel veel dames enorm geliefd gaat zijn.

Nu je weet wat de modetrends van aankomende zomer zijn, kun je alvast beginnen met het inslaan van nieuwe outfits. Als je een of meerdere van bovenstaande trends opvolgt ben je er in ieder geval van verzekerd dat je on trend de deur uitloopt. Mocht je dus nog op zoek zijn naar nieuwe kleding voor de zomer, dan kan je deze trends zeker in je achterhoofd houden. Deze modetrends kunnen namelijk goed van pas komen bij het vullen van jouw zomergarderobe. 

Ben je ook nog op zoek naar een bijpassende tas voor aankomende zomer? Kijk dan ook eens naar de tassentrends van dit moment!