Goed nieuws voor alle modeliefhebbers: de winter trends van 2018 hebben voor iedere smaak en gelegenheid wat te bieden. Van opzichtige ruiten tot populaire dierenprint, geen wens wordt gemist. Hier vind je de zes grootste opkomende wintertrends!

1. Nepbont: voor dierenvrienden & modeliefhebbers

Waar vroeger nog dierenleed kwam kijken bij het produceren van een bontjas, is dit tegenwoordig gelukkig niet meer het geval: nepbont is al jaren de diervriendelijke vervanger en ook deze winter weer een trend die we allemaal in de kast willen hebben hangen. De jassen zijn gemaakt van katoen of synthetische kunststoffen en zijn te vinden in veel verschillende felle kleuren. Veel ontwerpers en modelabels, zoals Calvin Klein, Ralph Lauren of Gucci, hebben zich laten inspireren door deze trend. Ben je benieuwd hoe het eruitziet? Bekijk dan de grote collecte nepbont op deze vergelijkingssite, zodat je kan kiezen uit verschillende merken.

2. Het Wilde Westen – niet alleen voor cowboys

Cowboy laarzen, geruite blouses en leren jassen met franjes: deze winter mag het allemaal! We zien deze cowboy-look steeds vaker terug, vermomd in een modern jasje. De aardetinten en gedempte kleuren passen helemaal bij dit seizoen. Deze cowboy-elementen zijn ook perfect te combineren met andere stijlen, zodat jij zelf jouw favoriete look kan creëren.

3. Back to the 80’s

De jaren 80 is dit najaar al de trend, maar we verwachten dat dit doorzet tot diep in de winter. Het gaat verder met verschillende kleurvlakken, korte jurken, schoudervullingen, pailletten en meer. Vooral brede schouders, wijde blouses en contrasterende kleuren onderstrepen de stijl van de herfst & winter 80s.

4. Ruiten en patronen

Geruite overhemden met veel verschillende patronen zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Begin 2000 werden ze als niet modieus beschouwd, maar daar denken we gelukkig tegenwoordig anders over, volgens Vogue is het zelfs dé wintertrend van 2018. Vanaf de jaren 90 kwamen de eerste van deze overhemden opzetten en deze zijn sindsdien gebleven.

geruite kleding

5. Dierenprint: luipaard, zebra en cobra.

Patronen uit het wild zijn deze winter overal te vinden. De Luipaardprint is al een tijdje terug, maar nu zijn er ook zebra-, slang- en tijgerpatronen, en dat zijn de echte blikvangers. Originele en kleurrijke combinaties laten dierenprints schitteren in een nieuw licht, waardoor deze trend weer geheel terug is. Van rode luipaard mantels tot zebra truien in het blauw, dit seizoen zien we het allemaal.

Tijgerprint

6. Felle kleuren voor de grijze dagen

De aankomende wintermode is over het algemeen kleurrijk. Natuurlijk is er nog steeds een breed scala aan beige, bruin of zelfs gedempte grijstinten, maar voor degenen die hun kleuren willen tonen, biedt deze winter echt een hoogtepunt. Fel rood, blauw groen of zelfs een warm oranje sieren veel truien. kleur bekennen was zelden zo gemakkelijk als in de winter van 2018.

Het duurt nog wel eventjes voordat het officieel winter is, deze begint namelijk pas op 21 december. Als je momenteel meer geïnteresseerd bent in de modetrends voor de dit najaar moet je ons artikel lezen over de grootste herfsttrends.