Wij hoeven jou niet te vertellen dat de mom jeans terug is. De spijkerbroek die in de jaren negentig, waarschijnlijk ook door jouw moeder, veel gedragen werd en daarna een beetje een fashion no-go werd. Om vervolgens een ongekende comeback te maken en in de kasten van bloggers en fashiongirls te belanden.

Mom jeans

De mom jeans is een blijvertje

Hoewel de mom jeans al meer dan twee jaar geleden zijn comeback maakte is die vandaag de dag nog steeds één van de meest gedragen jeans (naast de skinny high waisted jeans). De jeans legt de nadruk op je taille, heeft een ietwat oversized fit en cropped pijpjes. En de klassieke mid-blue kleur is allang niet meer de enige kleur waarin je mommy jeans kunt shoppen.

De mom jeans is zo populair omdat het een keer wat anders is dan je oude vertrouwde skinny jeans. Maar ook omdat het een veelzijdige jeans is wat je met veel items kunt stylen.

Zo combineer je mom jeans

Je kunt alle kanten op met deze leuke jeans. Het is bijvoorbeeld de perfecte jeans om naar kantoor te dragen. Met een nette blouse, een blazer en hakken is het de ideale casual chic office outfit. Ook is het een heerlijke broek om in het weekend aan te trekken. Sneakers eronder en een fijne knit of hoodie erboven en je kunt genieten van een kop koffie in de stad en snel een aantal boodschappen doen. Wat wij op de redactie van Womentoday.nl ook een toffe look vinden met mom jeans is een strak truitje, een opvallende riem en Vans sneakers met fishnet sokken erin, helemaal on trend!

Wat deze jeans zo fijn maakt is de comfortabele fit van de broek. Hij zit niet strak om je benen en heeft ook wat meer ruimte bij het kruis. Zoek een model dat niet te oversized is en goed bij jouw figuur en lengte past en je zult zien dat je steeds vaker naar mom jeans grijpt dan naar je vertrouwde skinny jeans, trust us!

Wij zochten de mooiste mom jeans modellen voor je uit:

Benieuwd naar de laatste jeans trends? Lees dan ons artikel over de jeans trends van 2017!