Het is een feit dat steeds meer mensen e-sigaretten gebruiken. In Nederland blijft de populariteit van elektrische sigaretten alleen maar stijgen, en ook onder vrouwen. Dat is men te weten gekomen na het plegen van een onderzoek en men weet eigenlijk niet precies waar dat aan kan liggen. Ze vermoeden wel dat de populariteit stijgt omdat e-sigaretten als een gezonder alternatief voor normale sigaretten gezien worden. In eerste instantie was de e-sigaret niet populair bij vrouwen, maar hier komt steeds meer verandering.

e sigaret

Stoppen met roken de trend

Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om te kunnen stoppen met roken. Voor de meeste mensen lukt het niet om helemaal af te zijn ervan. Met e-sigaretten heeft men toch een manier gevonden om toch helemaal af te zijn ervan. Zolang ze het op de juiste manier gebruiken natuurlijk.

E-sigaretten bevatten geen schadelijke stoffen zoals koolmonoxide en teer. Dat is al een goed reden om e-sigaretten te gebruiken omdat je helemaal af bent van deze schadelijke stoffen. Het enige dat je bij het roken van een e-sigaret krijgt, is nicotine. Hierdoor krijgt men toch nog het gevoel dat ze een normale sigaret roken. De nicotine bevindt zich in de e-liquid die in de e-sigaret geplaatst wordt. Wanneer men pas overstapt naar de elektrische sigaret, dan is het beter om e-liquids te kopen die nicotine bevatten. Men kan dan geleidelijk aan het nicotine gehalte verminderen. Dit doet men door e-liquids te kopen die telkens een verlaagde hoeveelheid nicotine bevatten. Zo gaat men door totdat ze geen behoefte meer hebben aan de nicotine.

E-sigaretten helemaal zonder nicotine?

Het is dus mogelijk om e-liquids te kopen die helemaal geen nicotine bevatten en dat is een reden waarom niet-rokers ook e-sigaretten oppakken. Vooral jongeren zien vapen als een gave bezigheid en daarom zie je zovele van ze e-sigaretten op social media promoten. We zien ook dat vele vrouwen e-sigaretten gebruiken en niet alleen om van roken af te komen. Er zijn vele e-liquids te krijgen die in heerlijke maken komen. Ze zijn in diverse vruchtensmaken te krijgen en sommige komen ook in frisse mint smaken. Dat is dus iets dat vele vrouwen leuk vinden en waarom ze e-sigaretten voor de fun willen uitproberen.

Vele mensen zullen roken altijd als iets negatiefs zien. Het maakt voor hen geen verschil uit of het normale sigaretten zijn of e-sigaretten. Maar een belangrijk verschil tussen de twee, is dat men met de ene rook in ademt en met de andere damp. Damp is niets schadelijk voor de roker zelf of voor de mensen om zich heen. Het verdampt snel en is niemand tot last in een dichte ruimte. Er is dus duidelijk wel een verschil te merken en het is tevens duidelijk welk van soort sigaret men eigenlijk moet kiezen.