Het is eindelijk de laatste maand van 2016, december. De één kijkt er tegenop en de ander kijkt er al naar uit sinds augustus. Stiekem wil deze laatste groep al sinds begin november de kerstboom optuigen en luistert al naar kerstmuziek als het buiten nog vijfentwintig graden is. Daarom zetten wij vandaag de leukste kerstliedjes op een rijtje, bereid je voor op een hoop clichés.

Mariah Carey – All I want for Christmas

We beginnen gewoon met het cliché der cliché kerstliedjes. Dit nummer van een, toen nog, frisse en jonge Mariah Carey is al sinds 1994 dé ultieme kersttopper, iedereen kent het en het is al meer dan eens gecoverd. Nu kunnen we dat best begrijpen, want de tekst en het deuntje zijn heerlijk catchy.

Wham! – Last Christmas

Van alle kerstliedjes is deze van Wham! toch wel het meest gecoverd, onder andere door Taylor Swift, Cascada en Glee, maar dan net even anders. Deze topper uit 1986 is ieder jaar weer te vinden op de radio en iedereen kan hem meezingen. ‘Last Christmas’ komt nog steeds voor in vele hitlijsten.

Chris Rea – Driving home for Christmas

Het kerstliedje uit 1988 dat je een heerlijk warm gevoel bezorgd. Chris zingt erover dat hij in de auto zit op weg naar huis om Kerstmis te vieren. In ons land heeft het vreemd genoeg nooit de hitlijsten gehaald, maar ‘driving home for Christmas’ is met recht een echte klassieker die je veel zal horen terwijl je in de auto naar huis reist.

Band Aid – Do they know it’s Christmas

Dit liedje was niet zomaar een gezellig kerstliedje, maar was er eentje met een missie. Verschillende zangers en zangeressen uit Groot Brittannië kwamen in 1984 bij elkaar om geld in te zamelen voor de hongersnood in Ethiopië en mensen bewust te maken van het feit dat mensen in arme landen sterven van de honger, terwijl er in het westen Kerstmis wordt gevierd. Schitterend nummer met een mooie boodschap.

Dean Martin – Let it snow!

Het nummer mag dan niet origineel van Dean Martin zijn, het nummer kwam al uit in 1945, maar het is zeker wel de meest populaire versie en degene die tot de dag van vandaag nog gedraaid wordt op de radio. Dean Martin bracht dit nummer uit in 1959 en de
nostalgie spat ervan af.