De series en films uit Amerika vliegen ons om de oren en natuurlijk is het hartstikke leuk om een avondje te Netflixen of lekker een middagje te verdwalen op Youtube. Maar we vergeten af en toe dat er in Nederland ook nog prima TV wordt gemaakt. Daarom nu een fijn lijstje met de beste Nederlandse TV-programma’s.

Zondag met Lubach

Er is vaak geprobeerd om de Amerikaanse satire talkshows naar Nederland te halen. Eigenlijk is dat tot nu toe altijd mislukt, totdat Arjen Lubach het probeerde. Met zijn show stelt hij al vier seizoenen serieuze misstanden aan de kaak en dat allemaal op een intens grappige manier. Je rol echt van de bank van het lachen.

Ik vertrek

Dit programma is al langer dan tien jaar op TV. Je volgt elke week opnieuw een gezin dat besluit te emigreren. Ze beginnen een camping in Frankrijk of een bed & breakfast in Roemenië. Natuurlijk is het altijd maar de vraag of dit een succes gaat worden. Stiekem hoop je als kijker van niet, want dat is toch het meest vermakelijk. Ook wekt het jaloezie op, deze mensen leven hun droom en dat zou jij stiekem ook wel willen.

Heel Holland Bakt

Dit programma op de zondagavond moet je zeker niet met een lege maag kijken. Van al dat lekkers dat er gebakken wordt krijg je zeker trek. Ook is het natuurlijk een geweldige manier om je eigen bakskills een beetje op te krikken. Vanaf dit seizoen is er ook een echte nabeschouwing in de vorm van het tv-programma ‘Smaakt naar meer’. De humor van Andre van Duin in combinatie met de heerlijkste taarten geven je sowieso een goed gevoel.

Penoza

Deze spannende TV-serie kent al vier seizoenen en was vanaf minuut een bloedstollend spannend. Niet zo gek dus, dat het een van de best bekeken dramaseries van Nederland ooit is. Je leeft mee met een moeder die naast haar gezin ook nog eens de complete Nederlandse drugswereld moet zien te runnen. Mocht je Carmen, Berry en alle andere personages nog niet kennen dan moet je daar heel snel verandering in brengen!

College Tour

In dit interview programma van Twan Huys worden nationale en internationale sterren geïnterviewd. Het mooie van dit programma is dat de studenten in de zaal ook vragen mogen stellen. Dit zorgt vaak voor veel originaliteit en spontaniteit. Het programma duurt ongeveer een uur en dit maakt dat je echt veel te weten kan komen over de gast.

Pak de TV-gids er dus eens bij ga klaar zitten voor deze programma’s. Ze zijn natuurlijk ook terug te kijken via internet, misschien een leuke tip voor een druilerige middag. Missen we nog programma’s?