Zelfs als je bijna elke dag in de sportschool te vinden bent of de apparaten goed onder de knie hebt, kan het zijn dat je nog een aantal fouten maakt. Het kan zijn dat je die dingen simpelweg niet weet of vergeet om na het sporten te doen, maar het is wel belangrijk dat je ervan af weet. Die fouten kunnen er namelijk voor zorgen dat je training verslechtert.

1: Niet stretchen

Als je een intensieve workout doet, leg je veel druk op je spieren. Daarom is het van belang dat jij na het sporten nog even de tijd neemt om te stretchen. Op die manier geef je je spieren namelijk de kans om te herstellen, groeien en sterker te worden. Ook kunnen je spieren ontspannen waardoor de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Als je gestretcht hebt, merk je de volgende dag dat je minder stijf bent en minder spierpijn hebt.

stretch

2: Geen cooling down doen

Sporten is intensief, dus het is dan ook normaal dat je hartslag omhoog schiet. Daarom is het belangrijk om na elke oefening rustig af te bouwen door middel van een cooling down. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je duizelig wordt of zelfs kan flauwvallen.

3: Te veel of juist te weinig drinken

Wat heel belangrijk is is dat je genoeg water drinkt tijdens maar ook zeker ná je workout! Dit doe je namelijk om gehydrateerd te blijven.

4: Wachten met douchen

Sommige mensen vinden het fijn om na hun workout in de sportschool gewoon thuis te gaan douchen. Maar het beste is om direct na het sporten het zweet, de bacteriën en het vuil van je lichaam af te spoelen. Zo vermijd je namelijk infecties. Daarnaast is het natuurlijk ook niet zo fris om nog heel lang in je sportoutfit rond te blijven lopen ?

5: Verkeerd voedingspatroon

Het is natuurlijk helemaal niet verboden om je zo nu en dan op iets lekkers te trakteren, maar na het sporten is niet het juiste moment daarvoor. Na het sporten heeft je lichaam namelijk de juiste voedingsstoffen nodig om weer aan te sterken en te kunnen herstellen. Een combinatie van complexe koolhydraten en eiwitten zou daarom perfect zijn voor na het sporten!

sportende vrouw

Maak jij je schuldig aan deze fouten?