Het wordt kouder en de winter staat voor de deur. Tijd om warme kleding en accessoires in te slaan. Een winterjas, sjaal, handschoenen en een muts mogen in deze koude tijd zeker niet ontbreken. De muts beschermt ons hoofd en oren tegen de kou. Naast dat ze ons warm houden, staan mutsen ook leuk. Het is een modieus item en er zijn verschillende soorten en maten. Mutsen kennen verschillende voordelen welke we graag met je delen.

1. Geeft warmte

Het belangrijkste pluspunt is dat een muts ons warm houdt. Er is namelijk niets vervelender dan koude oren. Onze oren zijn gevoelig voor temperatuurveranderingen, wat kan leiden tot pijnlijke steken en tintelingen in onze oren. De ijskoude oorlellen ontstaan doordat er geen vet op onze oren zit. Ze worden dus niet bedekt en missen bescherming. In je oren zitten duizenden zenuwen die reageren op temperatuurveranderingen. Ook het trommelvlies vindt kou maar wat vervelend en kan de pijn versterken.

Niet alleen tijdens een fietstocht of een winterse wandeling komt een muts goed van pas, ook als je een wintersportvakantie op de planning hebt staan. Alleen met warme kleding en accessoires kan je comfortabel skiën of snowboarden. Heb je het erg snel koud en wil je niet dat je oren eraf vriezen? Kies dan voor een wollen muts. Wol is isolerend en houdt je daardoor warm. Daarnaast is er nog een andere mogelijkheid, namelijk een muts met oorflappen of fleece voering.

2. Modieus item

Modieus item

Mutsen zijn modieuze items. De voornaamste reden dat we mutsen dragen is omdat ze ons lekker warm houden. Toch is er ook een andere reden waarom we ze dragen: ze staan leuk, zijn modieus en cosmetisch! Misschien denk je er niet zo snel aan maar een muts kan ook gedragen worden in de zomer. Mutsen kunnen simpelweg het hele jaar door gedragen worden. Echter zijn dit wel mutsen van een lichte en luchtige stof. Denk bijvoorbeeld aan een katoenen of linnen muts.

3. Verschillende soorten

Mutsen zijn er in verschillende soorten, maten, pasvormen en kleuren. Kijk goed naar de maten van een muts. Je wilt natuurlijk niet dat de muts te strak zit, wat zou kunnen leiden tot hoofdpijn. Ga je liever voor een warme muts of houd je het bij een luchtige muts? Mutsen kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Voor hem of haar; er is genoeg keuze. Zo is bijvoorbeeld de beanie een uniseks model en zijn er ook mutsen voor kinderen te koop. Ga je liever voor een klassiek en traditioneel model of juist een trendy uitvoering?

4. Mutsen zijn personaliseerbaar

Het laatste voordeel wat we in dit artikel bespreken is de mogelijkheid tot personaliseren. Mutsen kunnen namelijk bedrukt of geborduurd worden. Een muts met je naam, een logo of een pakkende tekst, betekent het dragen van een uniek accessoire. Mutsen bedrukken of borduren is een goed idee als je er warm en origineel wil bijlopen aankomende winter.