De lente komt eraan, de dagen worden langer en warmer, je hebt meer energie… En ook je libido stijgt! Heb je zin om eens iets nieuws uit te proberen in de slaapkamer? Je eerste seksspeeltje kan een radicale impact hebben op je seksleven. Als je de juiste vibrator vindt, kan dat urenlang genot betekenen. Heb je moeite met klaarkomen en wil je hier eindelijk een einde aan maken? Een vibrator is altijd een goed idee, of je deze nu solo gaat gebruiken of met je sekspartner(s). Wij helpen je op weg!

1.  Denk na waarvoor je de vibrator wil gebruiken

Afhankelijk van hoe je de vibrator wil gebruiken, zijn er verschillende modellen beschikbaar die beter of minder goed bij je passen. Wat de beste vibrator is, verschilt dus voor ieder. Denk na over wat je zelf het leukst vindt in bed tijdens het masturberen of voorspel. Wil je de vibrator vooral alleen gebruiken of is het de bedoeling om hem met je partner(s) te gebruiken? In het laatste geval kan je bijvoorbeeld opteren voor een koppel- of duovibrator. Hou je vooral van clitorale stimulatie en/of heb je moeite met klaarkomen, dan is een luchtdrukvibrator zoals de Womanizer een grote aanrader. Geef je de voorkeur aan inwendige stimulatie, dan zijn er weer andere vibrators die je zullen weten te bekoren. Voor elk gebruik is er een specifieke soort, maar je kan natuurlijk ook meerdere vibrators aanschaffen, of eentje zoeken die allround is en aan al je behoeften voldoet!

2.  Begin met een kleine vibrator

Tijdens je zoektocht naar een speeltje zal je misschien enkele reusachtige vibrators tegenkomen die nogal intimiderend lijken. Als beginner is het gemakkelijker om eerst iets kleins en minimalistisch te kopen. Clitorale vibrators die uitsluitend zijn ontworpen voor externe stimulatie zijn meestal kleiner, maar toch krachtig, en in vele gevallen ook esthetisch mooi. Er zijn ook kleine vibrators voor inwendig gebruik of vibrators die externe en inwendige stimulatie combineren. Hun minimalistische vorm kan ervoor zorgen dat de stap om er eentje aan te schaffen minder groot is, en je je meer op je gemak voelt.

Begin met een kleine vibrator

3.  Vraag om advies

Wees niet verlegen om erover te praten met je dichte vriendin(nen) en hun raad te vragen. Wie weet hebben zij wel een favoriet die ze je kunnen aanraden. Op het internet is natuurlijk ook een heleboel info te vinden. Heb je een voorkeur voor een bepaald speeltje? Blader dan zeker eens door de beoordelingen die je ervan vindt op het internet. Verder kan je ook een kijkje nemen naar de veelgestelde vragen op de website waar je je vibrator wil aanschaffen. Aarzel ook niet om het personeel van je online of offline winkel vragen te stellen, zij zijn immers experts en zullen je met veel plezier op weg helpen!

4. Sta ook stil bij het merk

Het merk zal een grote rol spelen in de kwaliteit van de vibrator die je denkt aan te schaffen, en om die reden is het belangrijk wat onderzoek te doen naar verschillende merken voordat je een keuze maakt. Zeker als je eraan denkt niet te veel geld uit te geven aan je eerste vibrator, is het belangrijk om eentje aan te schaffen van een kwaliteitsvol merk, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

5.  Vergeet niet dat je altijd een andere kan kopen

Leg jezelf niet te veel druk op bij het kopen van je eerste vibrator. We hebben het over een seksspeeltje, met de nadruk op “speeltje”, het moet dus nog altijd leuk en speels blijven. Kies voor een vibrator die je aantrekkelijk en sexy vindt. Als je experimenteert, bedenk dan dat dit niet de enige vibrator hoeft te zijn die je de rest van je leven gebruikt. Het kan gewoon de eerste zijn. Als je eenmaal deze eerste kennismaking met vibrators goed hebt doorstaan, kan je altijd nog je collectie uitbreiden. Er zijn zoveel geweldige seksspeeltjes om te proberen!