Het is zonde als je shirts, je blousjes of je jurkjes worden verpest door deodorant vlekken onder je oksels.

Deodorant vlekken kunnen zich opbouwen door de tijd heen en lelijke plekken achterlaten.

In dit artikel lees je tips over het verwijderen van je deo vlekken.

Deodorant Vlekken Voorkomen

Je kunt ook voorkomen dat er op je kleding onder je oksels deodorant vlekken ontstaan. Hier volgen enkele tips:

Spuit niet teveel deodorant onder je oksels. Eén klein beetje spray of een klein beetje deodorant van een roller zorgen er al voor dat je oksels niet gaan ruiken naar zweet.

Als je merkt dat een beetje deodorant niet de gewenste effect heeft kun je het beste andere merken uitproberen. Zo kun je ontdekken welk merk deo er het beste bij je past zonder dat je onnodig veel deodorant hoeft te gebruiken.

Draag een t-shirt onder je favoriete kleding om de ergste vlekken op te vangen. Als je blouse of een andere topje direct draagt op je oksels is het veel gemakkelijker voor deodorant om een vlek achter te laten.

Als je een dagje lang gezweet hebt kun je het beste je top zo snel mogelijk uit doen en in de was stoppen. Als de deodorant en ook het zweet de kans krijgt om zich te gaan nestelen wordt het lastig om de deodorant (en de zweetvlek) te verwijderen.

Kledingstof

Voordat je aan één of meerdere van de onderstaande methodes gaat beginnen is het belangrijk om te bekijken of het geschikt voor jouw kledingstuk. Niet alle kleding kan zomaar met allerlei middeltjes worden bewerkt om de deodorant vlek te verwijderen.

Zorg dat je een heel klein, niet zichtbare plek van de kledingstuk neemt en een bepaalde (natuurlijke) schoonmaakmiddel (aspirine mix, baking soda of witte azijn) er op uitprobeert. Zo kun je ontdekken of het wel of niet een onnodige vlek oplevert.

Deodorant Vlekken Uit Kleding Krijgen Met Aspirine

Je kunt de vlekken verwijderen met aspirine pullen.

Je hebt de volgende producten en materialen nodig:

 • Plastic zakje;
 • Glas Water;
 • Eetlepel;
 • Sterke aspirine;
 • Kommetje;
 • Emmertje.

Stap 1: Stop 2 á 3 asparines in een plasticzakje en breek ze met de ronde kant van de eetlepel.

Stap 2: Stop de aspirine poeder uit het plasticzakje in een glas met water. Lauw tot warm water werkt het beste om de poeder op te lossen.

Stap 3: Vul het emmertje met water en gooi de glas met opgeloste aspirine er bij. Stop het kledingstuk met de deodorant vlek in het emmertje.

Stap 4: Laat het kledingstuk in het emmertje en water zitten voor een half uur of meer.

Als het een sterke deodorant vlek betreft kun je nog een stapje verder gaan. Door een pasta te maken van aspirine en water.

Stap 5: Stop 2 á 3 asparines in een kommetje. Vul er een klein beetje water aan toe. Breek de asparines en roer de asparine en het water tot er een pasta ontstaat.

Als het pasta nog te droog is kun je er nog een paar druppeltjes water aan toevoegen.

Stap 6: Schep een beetje pasta uit het kommetje en smeer het op de deodorant vlekken. Laat het zitten voor 5 á 10 minuten.

Stap 7: Haal het kledingstuk met de deodorant vlek uit het emmertje en was het zoals je gewend bent.

Als de deo vlekken nog niet weg zijn kun je de bovenstaande stappen herhalen.

Deodorant Vlek Verwijderen Met Baking Soda

Ook met een pasta van baking soda en water kun je deodorant vlekken verwijderen.

Wat je nodig hebt qua producten en materialen om deo vlekken te verwijderen:

 • Kommetje;
 • Baking Soda;
 • Eetlepel.

Ga als volgt te werk om de deodorant vlek te verwijderen:

Stap 1: Strooi wat baking soda in het kommetje en voeg er een beetje water aan toe. Meng het geheel door elkaar met de eetlepel totdat er een pasta ontstaat.

Stap 2: Neem een schepje van de baking soda pasta met de eetlepel en smeer het over de deodorant vlekken.

Stap 3: Laat de pasta voor een uur op de deo vlekken zitten en was je kledingstuk schoon met koud water.

Stap 4: Was het kledingstuk in de wasmachine of met de hand zoals je gewend om de deodorant vlek compleet te verwijderen.

Deodorant Vlekken Verwijderen Met Azijn

Je kunt ook met azijn deodorant vlekken verwijderen uit je kleding.

Dit heb je nodig:

 • Witte azijn;
 • Kommetje;
 • Eetlepel.

Ga als volgt te werk om de deodorant vlekken te verwijderen:

Stap 1: Giet een beetje witte azijn in het kommetje en voeg er wat water aan toe. Ga voor 50% water en 50% witte azijn. Meng de witte azijn en het water met de eetlepel.

Stap 2: Leg het kledingstuk in de wasbak. Giet een beetje van het mengsel over de deodorant vlekken. Verwijder de deodorant vlekken schoon door twee deeltjes van het kledingstuk vast te pakken en het schoon te wrijven.

Stap 3: Spoel het water en de witte azijn uit de kledingstuk. Was het daarna in de wasmachine of met de hand zoals je gewend bent.

Zweetvlekken Verwijderen Uit Je Kleding

Je kunt naast deodorant vlekken ook last hebben van zweetvlekken in je kleding. Lees hier op Womentoday.nl meer over het verwijderen van zweetvlekken: Zweetvlekken Verwijderen Uit Kleding