Hobby’s, het is iets wat we allemaal wel hebben. Maar maken we er wel tijd voor? Tegenwoordig zijn we allemaal zo druk, dat we hobbyen nog weleens kunnen vergeten. Terwijl dat juist zo lekker ontspannen kan zijn! Om je weer enthousiast te maken, delen we vandaag allemaal leuke hobby’s die je kan uitproberen.

Winter hobby's

Naaien & breien

Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan is het leuk om eens te gaan naaien en achter de naaimachine te kruipen. Je kunt er zelf je kleding en interieur inrichting mee maken. Of ga lekker met wol aan de slag, en brei er op los. Zeker nu het winter wordt, is breien leuk. Je houdt er namelijk ook nog eens een warm plaid of een dikke sjaal aan over!

Online hobby’s

Er bestaan ongelofelijk veel online hobby’s. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest, heerlijk urenlang plaatjes pinnen en inspiratie opdoen. Of maak een eigen Instagram account met sfeerfoto’s die jij leuk vind. Nog leuker, ga bloggen. Je kan heel makkelijk je eigen (gratis) website maken. Hier kan jij alles vertellen over dingen die jij leuk vind. Of dat nou koken, mode, dieren of make-up is.

Creatief

Heb je ooit aan handlettering gedaan? Het is dé trend op dit moment. Je vind overal cursussen, boeken en voorbeelden om er zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast is het leuk om moodboards te maken, te kleien, te schilderen of te tekenen. Online vind je genoeg DIY inspiratie!

Niet zo creatief? Ga dan lekker aan de slag in een kleurboek voor volwassenen, dat is heel ontspannen en iedereen kan het.

Fotografie

Foto’s maken doen we allemaal weleens. Maar je kan er ook een echte hobby van maken. Trek erop uit in de natuur of de stad, of vraag mensen om voor je te poseren. Er bestaan heel veel soorten fotografie, je kan het allemaal proberen. Daarnaast kan je ook denken aan video’s maken, die je kan plaatsen op bijvoorbeeld YouTube.

Tuinieren

Geen groene vingers? Geen paniek, je kan namelijk op een heleboel makkelijke manieren tuinieren! Kies voor een kruidenverzameling in de keuken, een mini-jungle op je balkon (of gewoon lekker binnen) of ga voor een verticale tuin. Je kan er voor kiezen om zelf de planten te laten groeien en zaadjes te kopen, maar als je niet zulke groene vingers hebt kan je ook gewoon planten in de plantenwinkel kopen. Ben je alleen niet heel druk mee!

Er bestaan natuurlijk nog véél meer leuke hobby’s die je in de winter lekker kan gaan doen. Denk aan yoga, koekjes en taarten bakken, boswandelingen maken met je hond of boeken lezen. Wat je ook gaat proberen, neem er lekker de tijd voor!