Mannen kunnen soms nou eenmaal onduidelijk zijn, zeker als het gaat over de liefde. Ze zijn nou niet bepaald een kei in het uiten van hun gevoelens. Het is dan ook niet gek dat jij gaat twijfelen of hij verliefd op je is. Daarom hebben wij signalen op een rij gezet waaruit blijkt dat een man verliefd is.

Kenmerkend verliefde man

#1 oogcontact

Hoe zie je dat iemand verliefd is op jou? Dat hoeft helemaal niet zo heel moeilijk te zijn. Vaak heb je dat al door als je iemand diep in de ogen aankijkt. Nu klinkt dit heel cliché maar het is wel waar. Oogcontact is iets intiems en voor de meeste mensen best confronterend. Als de man in kwestie jou continue in de ogen aan durft te kijken, is dat een teken dat hij zich op z’n gemak voelt bij jou. Hij geeft zich als het ware bloot.

#2 Hij negeert je niet

In dit tijdperk zijn mannen makkelijk te ontmaskeren met de blauwe vinkjes en de laatst gezien functie op Whatsapp. Daaruit kan je ook al snel opmaken of hij je leuk vindt. Zijn de twee vinkjes telkens blauw gekleurd en zonder reactie? Dan is hij waarschijnlijk niet geïnteresseerd in jou. Andersom is wel één van de signalen dat hij verliefd is. Hij maakt telkens even tijd voor jou vrij om te reageren of hij laat in ieder geval weten dat hij druk met andere dingen is en daarom niet kan reageren.

#3 Hij stelt je aan zijn vrienden voor

Mannen en verliefdheid, hoe merk je dat nou? Wanneer hij jou voorstelt aan zijn vrienden is dat een goed teken. Als hij niet serieus met jou is zou hij dit niet snel doen. Hij wil graag met jou pronken en laten zien dat hij een trotse man is dat hij met zo’n mooie vrouw date. Geloof ons, waarschijnlijk is hij tot over z’n oren verliefd 😉.

#4 Lichaamstaal

Symptomen van verliefdheid is dat de lichaamstaal van hem op verschillende manieren verandert. Hoe zoekt meer toenadering. Denk hierbij aan knuffelen, je hand vastpakken, even zijn hand op je been leggen of een vriendschappelijk duwtje wanneer jij een grapje maakt. Hij stelt zich meer open en laat blijken dat hij graag bij je in de buurt is. Ook kan hij zich juist wat meer onzekerder of stiller opstellen omdat hij bang is dat hij iets fout doet. Hij heeft kriebels in z’n buik en vindt het lastig om hiermee om te gaan.

#5 Hij maakt tijd voor je vrij

Tekenen van verliefdheid bij een man zijn soms lastig te achterhalen. Toch laten ze het met kleine dingen blijken. Maakt hij bijvoorbeeld altijd tijd voor je vrij? Dan kan je ervan uitgaan dat het wel goed zit. Hoe druk iemand ook is, als je iemand graag wil zien of spreken kan je daar altijd tijd voor vrijmaken. Zo hoeft de vraag om af te spreken ook niet telkens vanuit jou te komen en zegt hij jullie date ook nooit af omdat bijvoorbeeld zijn vrienden opeens vroegen om af te spreken. Als er een afspraakje met jou staat, laat hij daar niks tussenkomen 😉.

#6 Hij doet dingen waar jij zin in hebt

Verliefdheid bij een man is makkelijk te herkennen als jij ietwat vrouwenactiviteiten voorstelt en hij daarin meegaat. Wil jij bijvoorbeeld naar die typische vrouwenfilm die net in de bioscoop draait? Dan zou hij altijd met jou meegaan om alleen jou een plezier te doen. Zelf vindt hij de film niks aan maar het geeft hem een goed gevoel om jou een leuke avond te bezorgen.

Benieuwd hoe je hem verliefd kan maken? Lees het hier!