Iedere relatie heeft wel zijn ups en downs, dat is helemaal niet erg alleen het is wel belangrijk dat je weet dat de basis van jouw relatie goed zit. In een relatie moet je altijd jezelf kunnen zijn en je op je gemak voelen. Als dit al niet kan, zijn dat signalen dat je in een slechte relatie zit. Maar wanneer weet je nou of je relatie op is? Wij hebben een aantal signalen op een rijtje gezet.

Wanneer zit je relatie niet goed?

#1 Geen communicatie

In een relatie is het belangrijk dat je jouw gevoelens kan uiten. Wanneer er iets naars is gebeurd of je zit niet goed in je vel, wil je het hier graag met je partner over hebben. Alleen bij het vertellen van je probleem heeft je partner weinig aandacht voor je en gaat hij er niet diep op in. Hij heeft een houding van ‘’niet mijn probleem dus het zal allemaal wel’’ en denkt niet mee met jou om het probleem op te lossen.

#2 Je voelt je onzeker

Wanneer je voelt dat je relatie niet goed zit en hij bijvoorbeeld niet naar jou luistert, kan je onzeker worden. Je wilt het graag goed doen voor je lover maar hij heeft vaak kritiek op jou en hij laat jouw zelfvertrouwen zakken. Je begint aan jezelf te twijfelen en de persoon die jij voorheen was verdwijnt steeds meer. Dit zijn duidelijke signalen van een slechte relatie, laat het vooral niet zo ver komen. Probeer op je eigen gevoelens te vertrouwen en laat je nooit door iemand naar beneden halen!

#3 Jij bent niet zijn prioriteit

Jullie hebben ruim van tevoren al afgesproken om iets te gaan doen maar zodra een vriend of ook maar iemand hem vraagt om diezelfde dag wat te doen, laat hij jullie afspraak gelijk vallen. Hij doet altijd maar waar hij zelf zin in heeft en het maakt hem niet uit als dat ten koste van jullie date gaat. Hij heeft duidelijk andere prioriteiten en alles staat boven jou…

#4 Hij geeft nooit complimentjes

Je hebt er uren over gedaan om er op je best uit te zien voor je partner maar een complimentje, dat je er leuk uit ziet, zal er nooit vanaf komen. Het valt hem nooit op als je een nieuw luchtje, shirtje of een spannend lingerie setje hebt gekocht. Het lijkt hem weinig te boeien hoe je eruitziet en richt zich liever op het gamen dan op jou.

#5 Hoe doet geen moeite

Een avondje bankhangen op z’n tijd kan wonderen verrichten voor jouw relatie maar zodra hij vervolgens alleen op zijn telefoon zit en jou totaal geen aandacht geeft, is dit voor jou natuurlijk niet leuk. Er is niks mis met Netflixen maar jij hebt ook behoefte aan een date-night om de zoveel tijd. Het initiatief om iets leuks te gaan doen moet altijd vanuit jou komen en hij laat dan ook nooit merken dat hij er zin in heeft. Hij steekt totaal geen moeite in je, dit signaal wijst er toch echt op dat er problemen zijn in je relatie…

#6 Je omgeving staat niet achter je relatie

Verliefdheid maakt blind dus jij kijkt al snel door de negatieve eigenschappen van je lover heen. Alleen zien je vrienden en familie deze wel. Zij merken dat dit geen goede relatie voor jou is en proberen je hiervoor te waarschuwen. Hoe moeilijk het ook voor jou is om naar te luisteren, ze zeggen het niet zonder een goede reden en willen alleen maar het beste voor jou…

Hoe nu verder?

Wanneer je voelt dat je relatie voorbij is, is het vaak moeilijk om hier een definitieve punt achter te zetten. Je houdt je vast aan de goede momenten in jullie relatie en verlangt weer terug naar deze tijd. Schrijf je gevoelens van je af en maak bijvoorbeeld een lijstje met zijn goede en slechte eigenschappen. Zo heb je het zwart op wit staan dat er veel meer min- dan pluspunten zijn. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt en wanneer iemand jou in een relatie naar beneden haalt weet je zeker dat dit niet de ware is. Een break-up is verschrikkelijk maar na een tijdje zal je merken dat het een goede stap was en jij je weer gelukkig voelt.