Zeker nu het weer zomer is willen we maar al te graag onze mooie benen showen, alleen gaat dat niet altijd zo als gepland. Want als we ergens een hekel aan hebben dan zijn dat wel droge benen. Loop jij ook tegen het probleem aan dat jij last hebt van droge en jeukende benen? Wij hebben de beste tips voor jou op een rijtje gezet!

Jeukende onderbenen Droge onderbenen Droge huid onderbenen

#1 Scheer onder de douche

Een extreem droge huid op je benen wordt al snel gecreëerd als jij zonder water en scheerschuim gaat scheren. Hierdoor krijg jij gegarandeerd wondjes en daarnaast scheer je ook alle dode huidcellen van je benen af. Hierdoor worden je benen erg droog en is de kans ook groot dat je een jeukende huid bij je benen krijgt. Scheer daarom altijd je benen onder de douche met lauw water en een goede scheergel.

#2 Olie

Jeuk aan je benen is ontzettend vervelend. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om je benen altijd goed in te smeren met een voedende olie, zeker nadat jij je geschoren hebt. Het fijne aan een olie, is dat deze heel snel intrekt waardoor je ook niet een vettige laag op je lichaam achterlaat.

Extra tip: gebruik een olie met een kleurtje en een glitter erin verwerkt voor mega zomerse benen.

#3 Douche niet te warm

Last van een schilferige huid op de benen? Er is een grote kans aanwezig dat dit komt omdat je te warm doucht. Op je huid zit namelijk een vetlaagje, wat ervoor zorgt dat jouw huid beschermt blijft en vocht vasthoudt. Deze laag verdwijnt wanneer je te warm doucht en hierdoor krijg je extreem droge benen. Probeer daarom altijd te douchen met lauw water.

#4 Pas op met scrubben

Scrubben zorgt bijna voor hetzelfde effect als te warm douchen. Door je benen te vaak of te hard te scrubben, verdwijnen alle dode huidcellen en het vetlaagje. Hierdoor is je huid erg gevoelig en krijg jij snel last van onder andere droge scheenbenen. Pas er daarom mee op om je huid niet heel vaak te scrubben. Wil je wel graag een scrub gebruiken? Schaf er dan eentje aan waar een olie bij in zit.

#5 Gebruik melk

Heb jij last van een zeer droge huid op je benen? Smeer dan je benen in met melk. Hiervoor kan je simpelweg een pak melk uit de koelkast pakken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een doekje in de melk te laten weken en hiermee je benen in te smeren. Melk zorgt ervoor dat jij geen last meer hebt droge en jeukende benen omdat het drankje ontstekingsremmende eigenschappen bevat.

#6 Vette vis

Ben jij niet vies van een lekker bakje kibbeling? Dan is dit de perfecte tip voor jou. Vette vis zorgt er namelijk voor dat jouw huid meer talg aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat je huid minder droog wordt en dus minder snel gaat jeuken. Lust jij absoluut geen vis? Geen paniek, je kunt voor deze tip ook voedingssupplementen met visolie gebruiken.