Op steeds meer social media apps heb je de mogelijkheid om een ware creatie van je foto’s maken. Zet er een leuke quote neer, voeg er een smiley aan toe en gebruik eventueel zelfs een gifje. Helaas is dat laatste niet meer mogelijk bij Instagram en Snapchat. De makers van deze twee apps hebben de functie om gifjes toe te voegen namelijk verwijderd…

Als je goed hebt opgelet, was het je misschien al opgevallen, maar het is dus niet meer mogelijk om gifjes aan je Insta stories of je Snapchats toe te voegen. Wij vinden dit erg jammer maar begrijpen het besluit van de twee apps ook wel. Wees niet bang: de apps deden het niet zonder reden.

snapchat gifje

Racistisch

Er zou namelijk een zeer racistisch gifje gevonden zijn tijdens zoekresultaten bij gebruikers. Die gebruikers hebben Snapchat en Instagram ervan op de hoogte gebracht waardoor zij die functie tijdelijk hebben uitgeschakeld. Het team van Giphy kan er dan naar kijken en er wat aan doen.

Nu vraag je je waarschijnlijk af om wat voor racistisch gifje het dan gaat. Het is dus een gifje die beweert dat er miljoenen doden worden veroorzaakt door donkere mensen die misdaden pleegt. En aap draait daarbij aan een slinger, waardoor dat aantal steeds hoger wordt. Dit is iets waar zowel Instagram als Snapchat niet mee akkoord gaan en daarom hebben zij die functie tijdelijk uitgeschakeld.

Wachten

Het is nu dus wachten op Giphy, die moet het gifje namelijk verwijderen uit de bibliotheek. Wanneer dit gedaan is, wordt de functie weer ingeschakeld. Echter is het nog niet bekend hoe lang dit nog gaat duren.