Ben jij iemand die wel van een cocktailtje houdt? Dan heb je vast al wel wat cocktails uitgeprobeerd. Vooral in de zomermaanden zijn cocktails natuurlijk hartstikke geliefd. Of je nu op vakantie bent of gewoon in ons eigen land een terrasje pakt: een cocktail kan echt heerlijk zijn. Een zoete cocktail of juist lekker verfrissend: het is allemaal mogelijk. Maar welke cocktails moet je nu echt geprobeerd hebben deze zomer? Wij zetten een aantal lekkere zomerse cocktails op een rij, dus lees snel verder!

Strawberry Daiquiri

Als je wel eens cocktails drinkt, heb je deze misschien al wel eens gehad. Het is een echte zomerse cocktail, lekker verfrissend en goed van smaak. Een strawberry daiquiri is een echte favoriet voor velen. Dat is dan ook niet gek, want in de zomer is dit heerlijk om te drinken. Maar wat zit er dan eigenlijk in een strawberry daiquiri? Eigenlijk is deze cocktail vrij simpel: het bevat aardbeien, rum en wat suikersiroop. Het is dan misschien een wat simpele cocktail, maar wel heerlijk voor op de warme zomerdagen!

Mojito

Het is een hele bekende cocktail en ook zeker voorlopig wel een blijvertje: de mojito. Deze verfrissende cocktail bevat rum, rietsuiker, limoensap, bruiswater, munt en flink wat ijs. Als jij op een warme dag toe bent aan wat verfrissing, kan een mojito voor jou echt de ideale cocktail zijn. Als je deze nog niet eerder hebt geprobeerd, kan het zeker een aanrader zijn om het binnenkort te doen!

Gin-Tonic

Een cocktail die ook zeer geliefd is bij velen, is een Gin-Tonic cocktail. Als je een liefhebber bent van gin en tonic is dit natuurlijk de ideale combinatie. Het is dan ook super makkelijk om zelf eens te maken, want deze twee dingen is eigenlijk het enige dat je nodig hebt. Genieten maar!

Tequila Sunrise

Zeg je een zomerse cocktail, dan zeg je een Tequila Sunrise. Deze cocktail is zeer geschikt voor de warme zomerdagen. Het heeft een frisse, lekkere smaak waarvan je haast geen genoeg kunt krijgen. De ingrediënten van een Tequila Sunrise? Tequila, sinaasappelsap en grenadine. Je kunt deze dus ook heel gemakkelijk zelf maken.

Caipirinha

Deze cocktail klinkt je misschien wat minder bekend. Echter is het wel zeker de moeite waard om deze cocktail eens te proeven. De Braziliaanse Caipirinha cocktail bevat Braziliaanse rum, suiker, limoen en suiker. Het is een lekker verfrissende cocktail die vast goed zal smaken als het warm is buiten.

Margarita

Welke cocktail je ook zeker eens kunt gaan proeven, is de Margarita. Deze cocktail bevat tequila, cointreau, limoensap, suikersiroop en ijsblokjes. Je kunt deze vaak op een terrasjes bestellen, maar ook thuis zelf maken kan vrij gemakkelijk zijn.

Cosmopolitan

Het is een echte klassieker als we het hebben over lekkere zomercocktails: de Cosmopolitan. Deze cocktail is vrij zoet maar heeft een heerlijke smaak. De ingrediënten van een Cosmopolitan zijn als volgt: vodka, cointreau, limoensap en cranberry sap. Ook hierbij geldt dat je deze prima zelf kunt gaan maken als je hier de juiste ingrediënten voor hebt.

Aperol Spritz

Het is de laatste jaren een enorm populaire cocktail geworden: Aperol Spritz. Deze cocktail kun je tegenwoordig vaak al op een terras bestellen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om er thuis mee aan de slag te gaan. Wat je nodig hebt? Aperol, prosecco, bruiswater, sinaasappel en ijs.

Pina Colada

Een van de meest bekende cocktails is toch wel de Pina Colada. Als je deze nog niet eerder hebt geproefd, kan je dit zeker eens gaan uitproberen. In een Pina Colada zit kokos crème, rum, suiker, ananassap en wat ijs. De cocktail smaakt in zijn geheel vooral naar kokos, dus hier moet je wel van houden. Als je hier echter dol op bent, wordt dit vast jouw nieuwe favoriete cocktail!

Het grote voordeel aan cocktails is dat je ze lekker op een terrasje kunt bestellen, maar dat je er ook gewoon zelf mee aan de slag kunt gaan. Kies wat goede cocktails uit om te maken. Wie weet word jij wel een echte cocktailshaker en maak je de ene na de andere cocktail. Een cocktail kan ontzettend lekker zijn op een warme zomerdag. Wil je liever niet aan de alcohol? Er zijn vast ook genoeg andere zomerse drankjes zonder alcohol voor je die lekker smaken. Ook kun je op een terras vaak een alcoholvrije cocktail bestellen indien je dit wilt. Hoe dan ook: een frisse, zomerse cocktail (met of zonder alcohol) op zijn tijd kan echt heerlijk zijn.