Het lekkere weer komt er weer aan en dat betekent dus ook dat het festivalseizoen is begonnen. Als je al vaker naar een festival bent geweest, weet je zo’n beetje wel wat je mee moet nemen maar als je er voor het eerst naartoe gaat, bestaat de kans dat je waarschijnlijk veel dingen vergeet. Lees snel verder om alle dingen van je lijstje af te kunnen vinken.

1. Powerbanks

Zeer waarschijnlijk kijk jij ook tijdens festivals veel op je telefoon, je wil natuurlijk zelf op de hoogte blijven van alle dingen die je vriendinnen doen maar je wil zelf ook van alles met ze delen. Helaas heeft je telefoon geen eeuwige batterij dus is het handig om een powerbank mee te nemen. Als je meerdere dagen naar een festival gaat, is het misschien zelfs handig om voor de zekerheid een tweede powerbank mee te nemen.

2. Herbruikbaar flesje

Heel veel festivals hebben de mogelijkheid om gratis water te tappen en wij als echte Hollanders gaan dat natuurlijk niet uit de weg. Als je hier gebruik van wil maken, is het dus wel handig om een herbruikbaar flesje mee te nemen. Zo blijf je goed gehydrateerd en hoef je niet steeds weer veel geld uit te geven aan nieuwe waterflesjes.

3. Dun jasje

Het kan ‘s avonds op een festivalterrein nog best wel afkoelen dus daarom is het belangrijk om een dun jasje mee te nemen. Die kan je dan aandoen wanneer je het koud krijgt. Ook kan je dit jasje bijvoorbeeld onder je hoofd leggen als kussen.

meisje op festival

4. Reinigingsdoekjes

Zeer waarschijnlijk was het je al wel bekend dat je erg smerig wordt op een festival. Douchen kan wel, maar dat neemt ontzettend veel tijd in beslag omdat daar altijd lange rijen voor staan. En doordat het er soms zo druk is, bestaat de kans dat je zonder water komt te zitten. Neem dus een pak hygiënedoekjes mee waarmee je onder je oksels door kan gaan, milde reinigingsdoekjes voor je gezicht en Lactacyd-doekjes voor je intieme delen.

5. Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is gigantisch belangrijk! Je staat natuurlijk wel de hele dag in de zon waardoor je de kans hebt om als een kreeft terug naar huis te moeten. Investeer daarom in een goede zonnebrandcrème.

6. Makkelijke/oude schoenen

We weten dat jij je pasgekochte schoenen graag wil showen maar doe dit niet naar een festival. Op festivals komen je schoenen namelijk niet alleen onder de modder te zitten, maar zullen ze ook in aanraking komen met bier en kots.

7. Cijferslot

Vooral op een meerdaags festival zal jij je spul in een tent op het terrein bewaren. Echter is het over het algemeen zo dat er bij festivals veel gestolen wordt. Om te voorkomen dat jij al je waardevolle spullen de hele dag bij je moet dragen maar ook om dronken mensen buiten je tent te houden, is het handig om een cijferslot te kopen. De professionele inbrekers hou je waarschijnlijk niet tegen, maar het is toch wel een wat prettiger gevoel dat je spullen beschermd zijn.