Wat is er fijner om de avond door te brengen met een paar goede crime documentaires op Netflix? De laatste tijd zijn er ontzettend veel nieuwe spannende documentaires toegevoegd die jij niet mag missen. Benieuwd welke dit zijn? Wij hebben de beste documentaires die op Netflix staan op een rijtje gezet.

Waarschuwing: bevat spoilers!

#1 Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Deze documentaire staat sinds januari op Netflix en is zeker de moeite waard om te kijken. Ted Bundy is één van de beruchtste seriemoordenaars in Amerika uit de jaren 80. In de spraakmakende documentaire komen interviews, archiefbeelden en geluidsopnames met de seriemoordenaar voor. In de jaren 80 werd hij verdacht van maar liefst 30 moorden. Het echte moordaantal is nooit bekend geworden maar waarschijnlijk ligt dit nog veel hoger. In de vierdelige serie is te zien hoe Bundy de eerste jaren overal mee wist weg te komen en hoe hij twee keer uit een gevangenis is ontsnapt. Later is Bundy de doodstraf opgelegd maar hij heeft er alles aan gedaan om hier onderuit te komen. Of hem dit gelukt is, is te zien in de documentaire.

Vanaf 3 mei komt er ook een film op Netflix over het leven van Ted Bundy. In de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile kruipt Zac Efron in de huid van de seriemoordenaar. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze spannende film!

#2 The Disappearance of Madeleine Mccann

In de rij van documentaires die je gezien moet hebben, kan deze absoluut niet ontbreken. De documentaire kwam in maart op Netflix en was meteen het gespreksonderwerp van de dag. Op 3 mei 2007 is de driejarige Medelaine Mccann verdwenen uit haar slaapkamer in een appartementencomplex in Portugal, waar ze met haar familie destijds op vakantie was. Sindsdien is ze nooit meer gevonden en gaan er verschillende verhalen rond over haar verwijding. In de achtdelige serie komen de verschillende theorieën over de verdwijning aan bod en worden alle details grondig onderzocht.

#3 Abducted in Plain Sight

Een van de beste documentaires op Netflix van de laatste tijd, is toch wel echt Abducted in Plain Sight. Het bizarre verhaal gaat over de 12-jarige Jan die in 1974 voor het eerst wordt gekidnapt, door niemand minder dan de geliefde buurman. De zogenoemde B is verliefd geworden op Jan en besluit er met haar vandoor te gaan. Wanneer Jan eindelijk weer thuis wist te komen, slaagde B er nog een keer in om haar te ontvoeren. Dit klinkt al gek maar de details uit de documentaire zijn nog 10 keer gekker en daarom zeker de moeite waard om te kijken.

#4 Evil Genius

Op zoek naar goede documentaires op Netflix met een sterk verhaal? Dan is onder andere Evil Genius zeker iets voor jou. De vierdelige serie gaat over pizzabezorger Brian Wells die op zeer vreemde wijze een bank overvalt, namelijk met een tikkende tijdbom om z’n nek. Hij probeerde de politie ervan te overtuigen dat hij gedwongen werd deze misdaad te plegen. De bom wist te ontploffen en na dit incident is de FBI een onderzoek begonnen naar de mysterieuze misdaad. Een bizar verhaal dat elke aflevering vreemder en vreemder wordt.

#5 Amanda Knox

Het rijtje met beste documentaires sluiten we af met de film Amanda Knox. Tweemaal werd Knox veroordeeld voor moord, waarbij ze uiteindelijk weer werd vrijgesproken. De moordzaak was overal wereldnieuws en liet veel vragen achter. Heeft ze op brute wijze haar kamergenoot vermoord of kwam de studente in een nachtmerrie terecht waar ze niks aan kon doen?

Opzoek naar leerzame documentaires op Netflix? Klik hier voor onze top 5.