Wij vrouwen hebben overal waar we naar toe gaan een handtas bij ons. Naar het werk, als we gaan shoppen, uit eten en zelfs als we stappen. Waarom? We nemen altijd onnodig veel spullen ‘voor de zekerheid’ mee omdat het goed van pas kan komen. Hierdoor zitten onze tassen vaak overvol en raken we alles kwijt. Maar wat is er nou belangrijk om mee te nemen? Wat is er onmisbaar?

essentials-handtas

Smartphone

Dit hoeven we eigenlijk niet tegen je te zeggen, want dit is waarschijnlijk het enige ding wat je (bijna) nooit vergeet. Logisch, want je kan er alles mee. Van files kijken tot banksaldo checken en van Instagrammen tot aan spelletjes spelen tegen verveling. En je hebt ook nog eens gelijk een camera op zak!

Money

Ook al ben je niet van plan om geld uit te geven, het is altijd handig om het wel bij je te hebben. Zowel een bankpas of creditcard als wat contant geld. Voor als je ergens vast komt te zitten, een snoepautomaat tegenkomt bij trek of ergens naar de wc moet. Wat losse munten op zak komt altijd van pas.

Paspoort

Of je ID-kaart natuurlijk, maar iets waar jij je mee kunt identificeren. Is overigens ook verplicht, dus spreekt voor de rest vanzelf!

Pen

Ook al leven we in het digitale tijdperk, een pen kan nog steeds zo handig zijn. Formulieren invullen, een handtekening zetten of je nummer opschrijven voor iemand. Daarnaast kun je ook altijd een notitieboekje bij je hebben. Om ideeën in te noteren of in te schetsen.

Visitekaartjes

Deze is voor alle girlbosses, ondernemers en influencers: Zorg dat je altijd een paar visitekaartjes bij je hebt. Je weet nooit wie je tegenkomt en je weet nooit wanneer ze van pas komen. Ze nemen maar weinig ruimte in beslag en je kunt er kostbare connecties aan overhouden.

Lippenbalsem

In de zomer om je lippen te beschermen tegen de zon, in de winter tegen schrale lippen. Een lippenbalsem is altijd handig om bij je te hebben. Je kunt het ook als basis voor je lipstick gebruiken.

En daarnaast zijn sleutels, wat extra make-up, een pakje kauwgom en een parfum roller ook erg handig. Om je door de dag heen even op te frissen en er de hele dag stralend bij te lopen!

Wat heb jij altijd in je handtas?