De kerstdagen zijn weer achter de rug en de meeste van ons hebben nog even vakantie, dat betekent een filmmarathon! Wat is er fijner om te ontspannen met een goede film? Het afgelopen jaar zijn er ontzettend veel films verschenen die jij gezien moet hebben! Benieuwd welke? Lees dan snel hieronder verder.

#1 Bohemian Rhapsody

De film over de Queen-legende is dit jaar op plek 3 geëindigd in de top 100 beste films van 2018. In deze legendarische film speelt Rami Malek de wereldberoemde Freddie Mercury. De film gaat over het levensverhaal van Mercury en hoe zijn succes tot stand is gekomen. Je ziet dat het niet zonder slag of stoot ging om de top te bereiken. Maar eenmaal daar veroverde Queen de wereld.

#2 A star is born

Als je van een romantische tranentrekker houdt is deze film absoluut iets voor jou! A star is born laat de romance tussen twee artiesten zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Bradley Cooper en Lady Gaga. In de film ontstaat er een chemie tussen artiest Jackson Maine en de alledaagse Ally. Maine komt erachter dat Ally waanzinnig kan zingen en neemt haar mee de muziekwereld in. Het is een ontzettende meespelende, oprechte en vooral ontroerende film. Pak die tissues er maar bij!

#3 The nun

Ben jij een echte horrorfanaat? Dan moet jij sowieso The nun hebben gezien! In deze film wordt een klooster bezeten door een slechte demon en is het aan Father Burke de taak om deze geest te verdrijven. Burke heeft Sister Irene meegenomen om tot op de bodem uit te zoeken wat het verhaal is achter de kwade geest. De horrorwereld heeft lange tijd niet zo’n goede film gehad waar ook een sterk verhaal achter zit. De film laat je dan ook op het puntje van je stoel zitten en bezorgt je de nodige nachtmerries ?.

#4 Black Panther

In deze Marvel film keert T’Challa terug naar het geïsoleerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Het land staat onder vuur en wanneer er een oude vijand van T’Challa verschijnt moet hij kosten wat het kost van koningschap en Wakanda beschermen. Hij komt in een conflict wat Wakanda en heel de wereld in gevaar brengt. Deze actie-sciencefictionfilm is geregisseerd door Ryan Coogler en is de achttiende film die Marvel uitbrengt. Met de waanzinnige special effects komt de hele film tot z’n recht en is dan ook absoluut de moeite waard om te kijken.

#5 All you need is love

Deze film draait op dit moment nog in de bioscoop maar is zeker een aanrader! Het is een heerlijke Nederlandse romantische-komedie zoals we die gewend zijn en om even bij te ontspannen. In de film stapt de presentator van All you need is love, Maarten ter Horst (Fedja van Huêt), op omdat hij het allemaal niet meer trekt. Zijn vrouw is net overleden en hij heeft tijd voor zichzelf nodig. Alleen laat hij niks weten aan zijn redactie en zitten zij in paniek voor een nieuwe presentator. De vraag is of er ook zonder Dr. Love harten gelijmd kunnen worden?